Cazul bărbatului bătut de faţă cu poliţia. Ministrul de Interne trimite Corpul de Control la Buzău

Barbat batut de fata cu Politia
Barbat batut de fata cu Politia (Captura video)

Corpul de control al ministrului de Interne ajunge, luni, la Buzău, pentru a verifica modul în care au acţionat poliţiştii în cazul unui cetăţean care a fost lovit chiar de faţă cu agenţii forţelor de ordine pe care îi rugase să-l protejeze, informează ziarul Incomod.ro.

Iniţial, agresorii lui Robert Niţu [buzoianul agresat – n.r.] au fost eliberaţi sâmbătă, dar după ce victima a postat pe Youtube înregistrarea video cu momentul în care a fost atacată, poliţia a revenit asupra deciziei şi i-a reţinut, urmând ca procurorii să ceară astăzi arestarea preventivă a acestora.

În acest context, Corpul de Control al ministrului de Interne va merge luni în control la IPJ Buzău.

”În continuarea cercetărilor privind agresiunea din data de 12 iunie, în care un buzoian în vârstă de 41 de ani ar fi fost agresat de către trei persoane, în timp ce se afla în trafic, astăzi, ca urmare a probatoriului administrat, cei trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 27 şi 44 de ani, au fost reţinuţi pentru 24 de ore pe bază de ordonanţă şi introduşi în Centrul de Reţinere şi Arest Buzău, urmând a fi prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice”, se arată într-un comunicat al IPJ Buzău citat de publicaţia menţionată.

Robert Niţu, victima agresiunii, cunoscut şi ca ”Activistul Buzoian”, ar fi mers sâmbătă în comuna Săpoca, unde aflase că se vând ilegal păsări. Omul a încercat să îi fotografieze pe samsari, pentru a sesiza public neregulile, însă gestul i-a iritat pe cei vizaţi. Din filmul postat pe Facebook, se vede cum bărbatul, aflat la volanul unei maşini cu geamul spart, i-a rugat pe poliţiştii din stradă (din film reiese că poliţiştii ar fi fost trimişi după apelul lui la 112) să îl protejeze de agresorii care deja îl atacaseră şi veneau din urmă cu maşina să-l agreseze din nou. În timp ce Niţu striga la poliţişti să-l protejeze, un cetăţean agresiv coborât dintr-o maşină l-a lovit efectiv cu pumnii prin geamul spart. Se pare că şi o femeie poliţist aflată la faţa locului a luat bătaie în timp ce activistul era lovit. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne