Cazul dublului asasinat de la Iaşi. Un angajat SRI afirmă că ar fi văzut un alt suspect în zonă

.
. (Buna Ziua Iasi - www.bzi.ro)

SRI intră pe fir în cazul crimei din Moara de Vânt? Un alt suspect ar fi fost văzut în zonă, chiar în ziua în care a avut loc dublul asasinat. Mărturia care se află la dosar ar putea cântări enorm.

Un angajat al Serviciului Român de Informaţii (SRI) a dat declaraţii în dosarul dublei crime petrecute recent în Iaşi, potrivit unor surse apropiate anchetei citate de publicaţia Bună Ziua Iaşi. Acesta ar fi depus mărturie că a văzut un individ care urmărea vila din Moara de Vânt. Cel de-al doilea potenţial suspect în ceea ce priveşte dublul asasinat ar fi plecat din zonă când a constatat că este urmărit.

„În cadrul dosarului au fost audiate zeci de persoane. Printre acestea se regăseşte şi un angajat al SRI. Acesta a susţinut că, pe data de 9 decembrie 2021, pe aleea de acces către vila din Moara de Vânt a văzut un bărbat îmbrăcat cu o haină de culoare închisă, cu glugă prevăzută cu puf sau blană, pantaloni maro sau kaki largi”, au precizat sursele amintite.

Angajatul SRI care a dat declaraţii în faţa anchetatorilor ar mai fi susţinut că individul care se afla lângă vila din Moara de Vânt avea o constituţie robustă şi trăsături care nu seamănă cu cele ale studentului canadian de origine marocană Ahmed Sami El Bourkadi.

„Martorul mai susţine că a văzut un bărbat de 1,70 – 1,75 metri înălţime, îmbrăcat ca pentru schi, cu glugă în cap, iar haina îi ajungea până la genunchi”, au mai subliniat sursele amintite.

Aceleaşi surse mai spun că suspectul ar fi fost văzut de două ori în cursul zilei de 9 decembrie 2021, o dată la prânz, iar a doua oară după-amiază. Din descrierea făcută de angajatul SRI reiese că a fost vorba despre o altă persoană decât studentul canadian de origine marocană. Detalii aici.

Context

Un cuplu de studenţi au fost găsiţi morţi în locuinţa închiriată într-un cartier de lux al Iaşiului, poliţiştii luând în calcul ipoteza unui dublu asasinat. Cele două victime sunt un cetăţean marocan şi o studentă româncă, ambii studenţi la medicină, care închiriaseră casa din cartierul Moara de Vânt de la proprietarul Florin Pleşca, plecat la muncă în Irlanda.

Descoperirea a fost făcută după ce Secţia 3 de Poliţie Iaşi a fost sesizată de un bărbat care reclama că vărul său, cetăţean marocan, student la UMF Iaşi, în vârstă de 25 ani, trebuia să aterizeze pe aeroportul din Bruxelles în data de 10.12.2021, dar nu a mai ajuns şi nu mai poate fi contactat la telefon.

Principalul suspect a fost până acum tânărul de origine marocană Ahmed Sami El Bourkadi, cetăţean canadian născut în 25-06-2001, domiciliat în judeţul Iaşi. El a fost reţinut în Italia, la Roma, în luna decembrie a anului trecut, după ce fusese dat în urmărire. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne