Cazul Nana, din nou în prim plan. Traian Băsescu nu ţine cont de "sensibilităţile" lui Tiberiu Niţu

Traian Băsescu
Traian Băsescu (JOHN THYS / AFP / Getty Images)

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, luni, la ieşirea din sediul PMP, că toată povestea cu terenul de la Nana a pornit de la o acţiune politică a opozanţilor săi, subliniind totodată că Parchetul General condus de Tiberiu Niţu a dezinformat opinia publică în acest caz.

"Hai să ne dumirim puţin. Aţi citit ce am scris eu pe Facebook? Dacă dvs sau vreun procuror poate să-mi spună că n-a existat vreo comisie parlamentară, sau asta e comisie tehnică? A fost o acţiune politică iniţiată de premier şi materializată prin comisie parlamentară. Baza acţiunii a fost acţiunea parlamentară. Numai puţin, că până nu ne dumirim, riscaţi să dezinformaţi românii, cum, de altfel, a făcut-o Parchetul General, ieri. Pentru că eu am făcut referire la acţiunea Parlamentului. De acolo a pornit scandalul Nana", a precizat Traian Băsescu, citat de b1.ro.

Fostul şef de stat făcea referire la poziţia fermă luată ieri de conducerea Parchetului General cu privire la postarea sa de pe Facebook în care "deplângea" soarta celor 127 de familii care au sechestru pe terenurile agricole restituite în perioada 1996-2010.

Parchetul a denunţat atitudinea lui Traian Băsescu şi a solicitat intervenţia Consiliului Superior al Magistraturii, care la rândul său a sesizat astăzi Inspecţia Judiciară.

"Dacă domnul Niţu crede că a venit vremea în care nimeni să nu îndrăznească să mai exprime un punct de vedere pentru că are dânsul sensibilităţi, îl anunţ că nu voi înceta să îmi exprim punctul de vedere pentru că are sensibilităţi dânsul. Din punctul meu de vedere, ce are de făcut justiţia, are de constatat dacă în procesul de restituire sunt ilegalităţi. Dacă domnul Niţu s-a simţit implicat politic, e problema dânsului, dar acest proces a avut ca bază o acţiune politică, după care, eu exprim punctul de vedere că nu exclud ca în procesul de restituire să se fi întâmplat ilegalităţi, sugerez, dacă aş fi Parchetul General, aş declanşa proceduri de genul acesta în toată ţara.

N-aş mai merge deloc înainte cu restituirile, pentru că în interiorul acestui proces se vor găsi resurse să fie despăgubiţi toţi cei care nu au fost despăgubiţi. Eu sugeram justiţiei să facă acest lucru în toată ţara şi dacă se poate să înceapă cu Vrancea şi Galaţi”, a afirmat Traian Băsescu.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne