Ce spun chinezii despre Cocoş?

Un an al Cocoşului este adesea marcat de un succes strălucit pentru cei care au îndurat cu răbdare şi, de multe ori solitari, greutatea în construirea unui proiect de afaceri.
Cocoşul vrea să fie în centrul atenţiei şi îşi va expune farmecul cu orice ocazie
 
Cocoşul vrea să fie în centrul atenţiei şi îşi va expune farmecul cu orice ocazie   (Jane Ku / Epoch Times)

Anul Nou Chinezesc, Anul Cocoşului, începe pe 28 ianuarie 2017 şi se va termina pe 15 februarie 2018.

Fiecare An Nou al zodiacului chinezesc este guvernat de unul dintre cele doisprezece semne de animale. Potrivit fluxului celor 5 elemente ale cosmologiei din China (metal, lemn, apă, foc şi pământ, care simbolizează energiile ciclice ale Universului şi generează echilibrul de putere între ele pentru a ajunge la împlinire), anul 2017 este Anul Cocoşului de Foc.

Acesta este anul în care, pentru atingerea obiectivelor, va trebui să muncim din greu şi să avem răbdare.

Chinezii consideră, în general, anii Cocoşului un amestec de dreptate şi justiţie, grandilocvenţă şi eficienţă logistică. Se spune că virtuţile Cocoşului de foc sunt dreptatea, perseverenţa, transparenţa şi recompensarea cu generozitate a celor care îi înţeleg.

Cu aspectul său mândru şi elegant, cocoşul este un animal frumos.

Persoanele născute în anul Cocoşului au următoarele trăsături de caracter:

Curajoşi şi încăpăţânaţi

Cocoşul este prima creatură care se trezeşte dimineaţa şi îi trezeşte pe ceilalţi cu cântatul său. Ei sunt curajoşi şi galanţi. Au competenţe remarcabile şi curaj. Atunci când se confruntă cu stresul, opoziţia şi adversitatea ei vor merge cu mult dincolo de ceea ce este necesar pentru a depăşi situaţia şi de a câştiga.

Maeştri ai sarcinilor grele

Oamenii cocoş sunt, de obicei gânditori profunzi. Ei sunt atenţi la oportunităţi şi, de multe ori, pot vedea de departe şansele în orizontul îndepărtat. Pot fi maeştri ai sarcinilor grele, buni la obţinerea chintesenţei lucrurilor precum şi la observarea comportamentelor altora. Încrederea şi superioritatea înnăscută le aduce influenţe pozitive ce îi pot ajuta la completarea sarcinilor cu eficienţă ridicată şi de bună calitate.

Creativi şi artistici

Cei mai mulţi dintre ei au o atitudine extrem de serioasă faţă de carieră. Au competenţe remarcabile şi curaj, astfel încât locurile de muncă legate de proiectare, creativitate şi inteligenţă sunt alegeri bune pentru ei. Se pot adapta întotdeauna foarte repede noului mediu de lucru.

Blânzi şi romantici

Ei sunt plini de romantism, astfel că cei apropiaţi lor vor primi întotdeauna cadouri surpriză. Le place să petreacă timp cu membrii familiei dar şi cu prietenii. Cei mai mulţi vor reuşi să aibă o căsnicie fericită şi armonioasă. În plus, relaţia cu alţi membri ai familiei este bună, de asemenea, datorită personalităţii lor fermecătoare.

Se îmbracă la modă

Cei mai mulţi dintre oamenii Cocoş se nasc frumoşi. Ei preferă să se îmbrace şi să-şi găsească propriul stil. Se bucură de etalarea aspectului şi a comportamentului lor dar nu le place să-i urmeze pe alţii. Sunt la obiect, au o minte rapidă şi un temperament fierbinte. Le place să fie ocupaţi şi îngrijiţi.

Respect de sine puternic

Cocoşii sunt extrem de încrezători în abilităţile lor şi le place să vorbească despre ele altora. Fiind conştienţi de propriile capacităţi, în mod constant îşi trec în revistă realizările în faţa altora - ceea ce poate deveni iritant. Sunt critici, cred că au întotdeauna dreptate şi le place să ţină predici celorlalţi. Pot fi prea sinceri, iar uneori înguşti la minte.

Nerăbdători

Majoritatea oamenilor născuţi sub acest semn nu au multă răbdare şi perseverenţă pentru un singur lucru, s-ar putea să se entuziasmeze repede, dar să se şi plictisească repede. Astfel, ei trebuie să aibă suficientă determinare şi răbdare şi să insiste asupra unui singur lucru. Cu toate acestea, ei sunt foarte punctuali la locul de muncă.

Persoanele născute în anul Cocoşului pot fi, în mod normal, excelenţi actori, atleţi, creatori de modă, cosmeticieni, oameni politici, scriitorii şi poliţişti.

Un an al Cocoşului este adesea marcat de un succes strălucit pentru cei care au îndurat cu răbdare şi, de multe ori solitari, greutatea în construirea unui proiect de afaceri.

Este recomandabil să fim foarte atenţi înainte de a lua în considerare posibilitatea unei investiţii rapide şi uşoare într-o nouă afacere, în timpul anilor Cocoş.