Ce trebuie să ştiţi dacă alegeţi să petreceţi sărbătorile de iarnă în străinătate

Schi
Schi (Wikipedia)

Fie că aţi ales să petreceţi sărbătorile de iarnă la schi în Austria, ori pe plajele din Algarve, sunt câteva aspecte de care este bine să ţineţi cont.

Este necesar să încheiaţi o asigurare medicală de călătorie, dar nu uitaţi să aveţi şi Cardul European de asigurări sociale de sănătate, pentru că asigurarea privată nu poate fi considerată un înlocuitor al Cardului European, ci doar un mijloc complementar de asigurare a accesului mai facil la anumite servicii medicale.

Dacă alegeţi să mergeţi la schi în Austria, aveţi grijă că drumurile sunt adesea închise din cauza ninsorilor abundente. Este bine să vă interesaţi de starea drumurilor şi restricţiile de circulaţie din regiunea în care doriţi să mergeţi.

Tot în Austria, este obligatoriu să aveţi pneurile de iarnă. În Bulgaria, în anumite zone, sunt impuse şi lanţurile pentru zăpadă, dar la Paris nu există obligativitatea cauciucurilor de iarnă pentru că ninsorile nu sunt considerabile în capitala Franţei. În Italia (dar şi în alte state) nu aveţi voie să utilizaţi telefonului mobil în timp ce conduceţi, iar folosirea centurii de siguranţă (atât pentru ocupanţii locurilor din faţă, cât şi pentru cele din spate) este obligatorie în cele mai multe ţări. Dacă trebuie să călătoriţi cu cei mici, autoturismul trebuie să fie dotat cu scaun pentru copil.

Vă recomandăm să aveţi în maşină haine groase, mâncare şi apă, pentru a trece cu bine peste eventualele blocaje în trafic din cauza unor ninsori masive sau din alte motive.

Mai multe informaţii puteţi găsi în „Ghidul de călătorie pentru Sărbătorile de iarnă - 2014” lansat de Ministerul Afacerilor Externe.

Concediu plăcut!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură