Cei mai inteligenţi copii din lume

Cei mai inteligenţi copii din lume
Cei mai inteligenţi copii din lume (Facebook)

La vârsta la care alţi copii abia leagă fraze în limba maternă, copiii-minune învaţă limbi străine şi studiază domenii puţin cunoscute sau fac lucruri care depăşesc chiar şi capacităţile adulţilor.

Cei mai inteligenţi copii din lume au un IQ care depăşeşte adesea 140 de puncte, în vreme ce media este de 100. Istoria ne-a fascinat cu astfel de mici genii – precum Mozart în muzică, ori Shirley Temple în actorie, iar în ziua de azi au apărut organizaţii care reunesc aceşti copii supradotaţi. România se poate mândri la acest capitol cu mulţi copii inteligenţi, dar mai întâi să trecem în revistă câteva nume din secolele trecute, care au uimit şi au schimbat lumea cu inteligenţa lor.

Maria Gaetana Agnesi

În secolul al XVII-lea, Maria Agnesi, a fost un filozof italian, matematician şi lingvist. La 5 ani, ea putea vorbi fluent franceza şi italiana, iar la 13 ani ea mai putea vorbi bine şi greaca, ebraica, spaniola, germana, latina şi încă câteva. La vârstă de 9 ani a ţinut un discurs scris chiar de ea în latină despre dreptul femeii la educaţie. Academicienii martori la discurs, au dat unui crater de pe Venus numele ei.

William James Sidis

Cu abilităţi excepţionale în matematică şi lingvistică, Sidis a fost unul dintre cei mai inteligenţi oameni ai planetei. La 18 luni putea să citească, iar la vârstă de 8 ani putea vorbi fluent latina, greaca, franceza, rusa, germana, ebraica, turca şi armeana. Tot la 8 ani şi-a inventat şi propria limbă, numită Vendergood. La 9 ani a intrat la Harvard şi la 11 ani a ţinut o conferinţă despre matematică. S-a spus că IQ-ul lui ar fi fost între 250 şi 300. Unii l-au considerat ca fiind cel mai deştept om din lume.

Wolfgang Amadeus Mozart

Unul dintre cei mai faimoşi copii genii din toate timpurile, Mozart a învăţat să cânte la pian la vârstă de 4 ani, iar între 5 şi 8 ani a compus unele dintre cele mai cunoscute opere. A scris peste 600 de opere, cele mai multe dintre ele în tinereţe.

William Rowan Hamilton

Născut în Irlanda în 1805, William Rowan Hamilton şi-a arătat abilităţile intelectuale de la o vârstă fragedă, reuşind să stăpânească latina, greaca şi ebraica până la cinci ani. Până la 13 ani, viitorul matematician cunoştea 13 limbi diferite, printre care şi sanscrita, araba, italiana şi dialecte indiene. A fost numit profesor de astronomie, director al Observatorului Dunsink şi astronomul regal al Irlandei în timp ce încă era student.

Printre persoanele născute în secolul XX şi XXI şi care au dovedit, de foarte timpuriu, aptitudini intelectuale uimitoare, amintim:

Cei mai inteligenţi copii din lume. Kim Ung-Yong

La numai trei ani studia fizica la Universitatea Hanyang din Coreea de Sud, ca invitat. Născut în 1962, Kim Ung-Yong are un IQ de 210. Acest copil-minune a început să vorbească la doar patru luni, iar doi ani mai târziu el putea să citească în japoneză, coreeană, germană şi engleză.

La vârstă de 7 ani a fost chemat de NASA în Statele Unite, unde a continuat să studieze fizica. Lucrând în laboratoarele de cercetare NASA şi-a obţinut primul doctorat la vârsta de 15 ani.

Guinness Book of World records l-a desemnat pe Kim Ung-Yong “cel mai inteligent om de pe planetă”.

Cei mai inteligenţi copii din lume. Gregory Smith

A fost nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace la vârsta de 12 ani. Născut în 1990, în SUA, la numai doi ani ştia deja să citească, iar la 10 ani, a fost admis la universitate. Dar Gregory nu s-a mulţumit să acumuleze doar cunoştinţe, ci călătoreşte prin lume, militând pentru pace şi pentru drepturile copiilor. A înfiinţat Internaţional Youth Advocates, o organizaţie care promovează cauza păcii şi cooperarea între tinerii din întreaga lume. Pentru activitatea sa, a fost de 4 ori nominalizat pentru Premiul Nobel pentru Pace.

Cei mai inteligenţi copii din lume. Akrit Jaswal

Akrit Jaswal, s-a născut în 1993, iar la şapte ani a devenit cel mai tânăr medic şi student la Universitatea din India. Jaswal, a ajuns chirurg la doar şapte ani şi are un IQ estimat la 146.

Cei mai inteligenţi copii din lume. Kathleen Holtz, avocat la 18 ani.

Kathleen Holtz a început să studieze la o universitate din Los Angeles la 10 ani şi a absolvit "Magna cum laude", obţinând o diplomă în filozofie. La 15 ani a început să studieze avocatura şi a devenit cel mai tânăr avocat din California la 18 ani, în 2007. Media de vârsta la care oamenii iau un examen de barou este 30.

Cei mai inteligenţi copii din lume. Sherwyn Sarabi

La vârstă de trei ani, Sherwyn Sarabi, un băieţel din Marea Britanie, a obţinut 160 de puncte la testul Mensa de determinare a coeficientului de inteligenţă, similar cu IQ-ul lui Albert Einstein, Bill Gates sau Stephen Hawking. Copilul a început şcoala de la vârsta de numai doi ani, iar mama lui, Amanda Sarabi, povestea că până la patru ani citise deja aproape 200 de cărţi. În prezent, geniul din Marea Britanie are şase ani, iar la zece ani va merge la Universitatea Harvard pentru a studia fizica cuantică.

Cei mai inteligenţi copii din lume. Luis Roberto Ramirez

Născut în Mexic, Luis Roberto Ramirez are astăzi 12 ani, iar din 2013 a început să studieze fizica cuantică la Universitatea Harvard, conform publicaţiei Times Of India. Luis are un IQ de peste 150, intrând în categoria lui Albert Einstein (150-160), la numai 5 ani a învăţat singur limba engleză, iar între timp a reuşit să înveţe franceza şi chineza.

Cei mai inteligenţi copii din lume. Neha Ramu

Neha Ramu s-a născut la Londra, în Marea Britanie, părinţii ei fiind indieni. La 13 ani, în 2013, a fost acceptată ca membru Mensa, după ce a obţinut un coeficient de inteligenţă de 162. Fata este îndrăgostită de şah şi declara că visează să studieze neurologia la Universitatea Harvard. Comparată cu alte genii celebre, Neha spunea modestă: "Stephen Hawking, Albert Einstein au realizat atât de multe. Nu e corect să mă compar cu ei doar pe baza IQ-ului."

Mensa, asociaţia internaţională a oamenilor inteligenţi (adică a persoanelor care au un IQ de peste 131, reprezentând doar 2% din populaţia planetei) a început şi în România testările pentru copiii cu vârsta sub 16 ani. Astfel, printre cei mai inteligenţi copii din lume se numără şi români geniali.

Cei mai inteligenţi copii din lume. Români geniali

Mihail Iulian Bărăscu

Mihail Iulian Bărăscu are 11 ani, vorbeşte engleza perfect şi a aplicat, recent, pentru a face parte din Mensa. Scorul primit de copilul român este un IQ de 162 - mai mare decât cel al lui Albert Einstein sau Stephen Hawking, scrie Dover Express.

Părinţii lui Mihail sunt uimiţi de modul în care evoluează băiatul şi nu le vine să creadă că micuţul lor este considerat unul dintre cei mai deştepţi oameni din lume la ora actuală. Tatăl lui, care este profesor de religie, şi mama, doctor stomatolog, susţin că vor face tot posibilul să-i ofere toate condiţiile pentru a a se dezvolta la capacitate maximă, însă dorinţa cea mai mare este aceea ca Mihail să aibă oferte în viitor de la o universitate de prestigiu.

Anthony Popa Urria

Încă de la vârstă de doi ani şi nouă luni, în 2013, băieţelul de origine română Anthony Popa Urria, stabilit în Canada, devenise celebru după ce s-a stabilit că are un IQ de 154 şi a fost acceptat în Mensa. Acest IQ este cu mult peste media multor oameni maturi de pe planetă.

În timp ce alţii copii de vârsta lui se jucau cu creioanele colorate, Anthony ştia să numere până la 1.000, să pronunţe tot alfabetul şi să vorbească în italiană, spaniolă şi engleză încă de la vârsta de trei ani, ceea ce i-a uimit pe mulţi profesori şi sociologi din Canada.

Dorian Istrate

Dorian Istrate se numără şi el printre cei mai inteligenţi copii din lume, fiind unul dintre membrii Mensa, cu un IQ care depăşeşte 140. La numai 12 ani, Dorian declara că vrea să studieze la Oxford, unde învaţă şi fratele său mai mare. De altfel, atât fratele, cât şi tatăl lui sunt membri Mensa.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură