Cele mai bune maşini de familie

Cele mai bune maşini de familie
Cele mai bune maşini de familie (Facebook)

Când ne referim la maşini de familie, ne gândim la maşini încăpătoare, care asigură confortul necesar unui număr mai mare de pasageri, o siguranţă sporită mai ales pentru copii, având costuri mai mici şi reputaţie de fiabilitate cât mai bună, dar şi preţuri cât mai accesibile.

Cele mai bune maşini de familie. Chevrolet Orlando

Cea mai încăpătoare maşină dintre cele mai bune autoturisme de familie este Chevrolet Orlando, singurul model cu şapte locuri din clasament. Conform EuroNCAP, este, totodată, şi cel mai sigur model atunci când vine vorba de protecţia pasagerilor adulţi.

Chevrolet Orlando este un MPV (multi-purpose vehicle) veritabil, uşor de configurat pentru a transporta 7 persoane sau o mulţime de bagaje. Orlando este primul MPV oferit de Chevrolet pentru piaţa europeană. Orlando este o maşină "familistă", proiectată pentru a fi sigură, utilă şi adaptabilă. Faptul că este o maşină de familie se observă mai ales la interior- dă impresia de calm şi are o mulţime de spaţii de depozitare (compartimente de diferite forme şi dimensiuni situate pe portierele faţă/spate, pe plafon, în consola centrală). Cabina dublă (împrumutată parcă de la Corvette) şi iluminarea ambientală în albastru a consolei centrale vin în completarea celor de mai sus.

Cele mai bune maşini de familie. Citroen C4 Picasso

Citroen C4 Picasso e o familistă plăcută, inspirând încredere şi....nevoia de concediu relaxant.

Interiorul maşinii e foarte spaţios pentru o maşină de numai 4,43 metri lungime, fiind conceput pentru 5 persoane. Planşa de bord e gândită pe orizontală, pe două niveluri.

În spate, cei trei pasageri beneficiază de scaune independente, iar ampatamentul asigură un loc foarte bun pentru picioare. În plus, pasagerii din spate beneficiază şi ei de guri de aerisire cu reglaj, precum şi de diverse accesorii (de exemplu, măsuţe integrate în spătarele scaunelor faţă şi care sunt dotat cu spoturi luminoase).

Dintre dotările care vă fac viaţa mai uşoară ca şofer, cele mai importante sunt senzorii de parcare, ploaie şi lumină, oglinzile reglabile electric, rabatabile şi ajustabile automat la mersul cu spatele, frâna electronică automată la staţionare şi lunetă cu tentă. Scaunele încălzite, cu trei trepte de reglare, cu ajustare electronică chiar şi pentru suportul lombar, îmbrăcate în piele, asigură că dvs şi pasagerii dumneavoastră veţi avea parte de un drum cât mai confortabil. De voia bună din habitaclu se ocupă sistemul audio cu CD Player capabil să citească MP3-uri, care oferă o fidelitate a sunetului foarte bună chiar şi la volum maxim.

Cele mai bune maşini de familie. Honda Fit

Acest model este ideal pentru 5 pasageri. Fiind un model destul de compact, Honda Fit poate fi parcată în orice loc, numai bună pentru a vă strecura cu ea prin traficul aglomerat din oraş.

În interior este însă foarte spaţioasă, putând asigura confortul necesar chiar şi pentru trei adolescenţi care stau pe bancheta din spate. Portbagajul este de asemenea foarte încăpător, lucru esenţial când mergem în concediu cu familia sau când facem cumpărăturile pentru mai multe zile.

Cele mai bune maşini de familie. Skoda Octavia

Skoda Octavia este unul dintre cele mai iubite modele de pe piaţa autohtonă, iar asta se vede cel mai bine în faptul că în ultimii ani modelul compact al cehilor este cel mai bine vândut model de import din România.

Principalele calităţi ale compactei celor de la Skoda sunt reprezentate de spaţiul interior uriaş pentru segmentul din care face parte, de confortul bun oferit de trenul de rulare, dar şi de motorizările economice.

Cele mai bune maşini de familie. Volkswagen Touran

Este o excelentă maşină de familie, un MPV compact mai mare, divers motorizat şi puternic tehnologizat. VW Touran iese din tipar numai datorită segmentului relativ neobişnuit pe care-l ocupă, acela de maşină de familie mai mare decât un autoturism, dar mai mic decât un microbuz. Touran este o maşină utilă, care răspunde unei necesităţi şi nu unui val de modă.

Dacă întreaga familie pleacă în concediu, sau dacă o delegaţie are nevoie de o deplasare în bloc, Touran este răspunsul, fiind confortabil, modern şi spaţios.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură