Cele mai frumoase plaje la Marea Mediterană

Cele mai frumoase plaje la Mediterană
Cele mai frumoase plaje la Mediterană (Facebook)

Ţărmul Mării Mediterane se întinde pe vreo 46000 de kilometri şi reprezintă o destinaţie turistică aleasă de milioane de vizitatori din toată lumea, datorită unora dintre cele mai frumoase plaje. Este un paradis turistic ce se întinde pe trei continente şi care se bucură de o diversitate culturală poate unică în lume. Mediterana scaldă ţărmurile mai multor state: Spania, Franţa, Monaco, Italia, Slovenia, Croaţia, Bosnia Herţegovina, Muntenegru, Albania, Grecia, Turcia, Cipru, Siria, Liban, Israel, Egipt, Libia, Tunisia, Algeria, Maroc, Malta şi teritoriul Gibraltarului, aflat sub stăpânire britanică.

Pe ţărmul Mării Mediterane se găsesc peisaje care-ţi taie răsuflarea, staţiuni moderne, restaurante şi cafenele ce ar reuşi să ademenească pe oricine, munţi semeţi care parcă răsar din mare, obiective istorice şi, desigur, mii de kilometri de plajă însorită. Este un amestec unic din care am ales zece locuri care merită vizitate.

Cele mai frumoase plaje la Mediterană. Plaja Kaputas, Turcia

Nenumăratele trepte care duc spre această plajă pitorească de pe riviera turcească pot părea intimidante, dar nu sunt chiar atât de periculoase pe cât par. Odată ce ajungeţi pe nisip veţi da peste plaje pustii înconjurate de stânci înalte. Nu veţi găsi însă zgomotoasele baruri sau vânzători ambulanţi care au invadat majoritatea plajelor turceşti.

Cele mai frumoase plaje la Mediterană. Agios Gordios, Corfu

Deşi a câştigat o reputaţie "zgomotoasă" în ultimii ani, staţiunea Corfu rămâne un loc liniştit şi pitoresc. Amplasat pe coasta de vest a Mării Mediterane, Agios Gordios este o bijuterie rurală situată departe de staţiunile turistice aglomerate.

Farmecul tradiţional grec este foarte bine păstrat în această zonă, casele sunt vopsite în continuare în culori pastelate, iar localnicii se mândresc cu tot felul de specialităţi culinare. Plaja din Agios Gordios a primit un steag albastru ca premiu atât pentru siguranţa care o oferă turiştilor, cât şi pentru curăţenie, astfel că reprezintă un loc ideal pentru familii.

Cele mai frumoase plaje la Mediterană. Egremni, Lefkada, Grecia

Egremni pare a fi desprinsă din peisajele idilice întâlnite în Caraibe, cu ale sale ape albastre şi plaje sclipitoare cu nisip alb. Aceasta este una dintre cele mai frumoase plaje greceşti. Datorită locaţiei sale mai izolate şi a accesului mai dificil, este o adevărată oază de linişte.

Cele mai frumoase plaje la Mediterană. Tarifa, Spania

Învecinat atât cu Marea Mediterană cât şi cu Oceanul Atlantic, Tarifa este un oraş în care vântul bate în permanenţă. De aici se poate vedea Africa, deoarece este la numai 13 km depărtare. Faptul că vântul nu încetează să bată în această zonă, înseamnă că Tarifa este un paradis pentru surfing şi parasailing. Chiar şi în perioadele cele mai aglomerate, Tarifa este un oraş foarte liniştit care afişează un aer vechi şi artistic, iar în compania nisipurilor albe şi a Mării Mediterane cum nu te-ai putea relaxa? Cei care practică surfingul iubesc acest oraş şi în jurul comunităţii lor a luat naştere un întreg curent. Au apărut baruri şi restaurante unde turiştii se pot relaxa în briza mării.

Cele mai frumoase plaje la Mediterană. Cala Mitjaneta, Spania

Deşi este pusă în umbră de Majorca, care se află în apropiere, această insulă Baleară este un adevărat paradis, o bucată mică de pământ, ascunsă printre peşteri şi dealuri acoperite cu pomi, ce reprezintă un loc popular printre turişti în timpul sezonului de vară datorită peisajelor de vis. Dacă sunteţi dependent de adrenalină şi ideea de a vă relaxa pe o plajă liniştită nu este suficientă, atunci coasta înaltă de aproape 10 metri din apropiere este un loc perfect pentru sărituri.

Cele mai frumoase staţiuni la Mediterană. Plaja Spiaggia su Giudeu, Italia

Spiaggia su Giudeu este plasată în sudul insulei italiane Sardinia, în apropierea oraşului Chia, şi se află pe lista cu cele mai frumoase staţiuni la Mediterană. Aceasta are tot ce-i trebuie pentru o vacanţă ideală în sezonul estival: nisipul alb, apa limpede şi albastră a mării şi briza răcoroasă par a fi scoase din poveşti. În timpul verii, turiştii pot admira faimoasele păsări Flamingo, care vizitează regiunea din jurul staţiunii.

Cele mai frumoase plaje la Mediterană. Rena Bianca, Sardinia

Culoarea valurilor turcoaz lovindu-se de plajele cu nisip alb, îi conferă plajei Rena Bianca acel adevărat simbol al frumuseţii plajelor mediteraneene. Datorită apei de-a dreptul transparente de aici, această plajă este locul cel mai iubit de scafandri şi practicanţii de snorkeling. Alte sporturi marine precum caiacul sau windsurfing-ul sunt, de asemenea, populare printre turiştii de aici.

Cele mai frumoase plaje la Mediterană. Plajele din Malta

Conform travelguru.ro, cele mai deosebite şi frumoase aspecte ale Mediteranei au fost luate şi puse la un loc pentru a da naştere Maltei. Ascultată cu atenţie, limba vorbită de localnici va trăda rădăcinile nord africane şi arabice. Specialităţile culinare din Malta au clar influenţe siciliene.

Malta este istorie şi cultură condensată, înconjurată de plaje minunate care atrag numeroşi turişti.

Odată ce aţi pus piciorul în Malta, recomandat este să vă îndreptaţi spre Mellieha, staţiune aflată la mică distanţă de cele mai cunoscute plaje care mărginesc insula. Şi dacă tot aţi ajuns aici, trebuie să ştiţi că este necesar să serviţi un cocktail răcoritor pe Mellieha Bay, cea mai mare plajă din Malta. Este una dintre puţinele plaje acoperite cu nisip, care vă va încânta prin intrarea foarte lină în apele Mării Mediterane. În aceeaşi zonă puteţi să vă întindeţi şezlongul pe Armier Bay, o plajă micuţă situată în cel mai nordic punct al Maltei.

Între cele două plaje, pe drumuri ce oferă peisaje colorate, veţi da de Paradise Bay, o plajă liniştită, cochetă, ce oferă posibilităţi variate de divertisment. Aici, cu o sumă modică, puteţi închiria un caiac şi vă puteţi bucura de frumuseţea coastei malteze.

De cealaltă parte a insulei faţă de oraşului Mellieha, Malta vă pune la dispoziţie o plajă lată, cu nisip fin şi o intrare foarte lină în apă, totul împachetat frumos şi sugestiv sub numele de Golden Bay.

Scăldată în ape turcoaz, între insulele Malta şi Gozo, Laguna Albastră (insula Comino) este un reper important pentru cei ce caută diversitatea. Cu o plajă aşezată pe stânci, diferită de noţiunea clasică de întindere de nisip, Laguna Albastră vă îmbie să luaţi loc pe unul dintre scaunele de plajă, la adăpostul umbreluţelor.

Gozo este una dintre insulele pitoreşti care aparţin de Malta, fiind considerată una dintre cele mai bune destinaţii pentru scufundări din Marea Mediterană.

Cele mai frumoase plaje la Mediterană. Tetouan, Maroc

Această zonă este încă virgină şi de aceea este diferită de toate celelalte oraşe de la Mediterană, păstrându-şi mult din frumuseţea naturală. Tetouan este atât un port aglomerat cât şi o staţiune veche (este pe lista Patrimoniului Universal UNESCO), având aceleaşi case albe atât de comune pe ţărmurile Mediteranei. Peste 40 de ani a fost capitala Protectoratului Spaniol şi, ca urmare, are un stil hispano-maur care este deosebit chiar şi de cel din restul Marocului. Este un amalgam perfect al celor două lumi, oferind câte puţin din savoarea fiecărei culturi.

Cele mai frumoase plaje la Mediterană. Plaja Notre Dame, Franţa

Riviera franceză este renumită pentru plajele ei, aflându-se în topul cu cele mai frumoase staţiuni la Mediterană. Plaja Notre Dame nu este una dintre cele mai cunoscute, însă este una dintre cele mai frumoase din zonă, fiind şi cea mai liniştită. Plaja este plină de peisaje naturale, fiind un parc protejat cu arbori de eucalipt şi pini. Turiştii se pot relaxa în linişte pe nisipul fin, înconjuraţi de aroma arborilor.

Cele mai frumoase plaje la Mediterană. Palombaggia, Corsica

Este uimitor cum Corsica, o insulă mai mult decât vestită pentru ţărmurile-i stâncoase, are o ofertă atât de îmbietoare când vine vorba de plaje nisipoase, excelente pentru sejururi cu cei mici. Palombaggia, situată la 10 kilometri de Porto-Vecchio, e una dintre cele mai iubite plaje corsicane, preferată de părinţii ai căror copii se plictisesc uşor, pentru oferta bogată în materie de sporturi nautice. În rest, nisip fin de culoarea untului cât cuprinde, umbrit de palmieri de toate mărimile.

Cele mai frumoase plaje la Mediterană. Zlatni Rat, Croaţia

Plaja Zlatni Rat se află pe insula croată Brac şi este un adevărat paradis pentru windsurferi. Temperatura apei este plăcută, vântul destul de puternic şi valurile mari. Vara este o plajă foarte aglomerată, mulţi turişti pasionaţi de sporturile nautice alegând să vină aici.

Acest cap de coastă din Canalul Hvar, mărginit de plaje largi, este supranumit şi Capul Auriu, datorită formei sale subţiri, dar şi a apei albastre, a pădurilor de pini şi a plajelor cu pietricele albe. Mai mult, întreaga plajă îşi schimbă constant forma în funcţie de intensitatea vântului şi de curenţii mării.

Cele mai frumoase plaje la Mediterană. Plaja Hammamet, Tunisia

Această plajă se află la 65 de kilometri de capitala tunisiană şi găzduieşte turişti din întreaga Europă. Pe lângă obişnuitele oportunităţi de plajă şi baie, un motiv în plus de a vizita coasta nord-africană este faptul că te poţi plimba pe plajă pe spatele unei cămile, iar oraşele din apropiere se laudă cu pieţe diverse unde poţi cumpăra orice, de la condimente la covoare realizate manual.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură