Cercetătorii fac încă un pas spre generaţia cyborg: ”medicamentele electronice”

Cercetătorii vor să dezvolte medicamentele electrice.
Cercetătorii vor să dezvolte medicamentele electrice. (youtube.)

Oamenii de ştiinţă au găsit o metodă de a transfera energie electrică, fără fir, către aparatură minusculă implantată în corpul uman, a notat DailyMail.

Tehnologia, dezvoltată în California, ar putea să elimine bateriile şi sistemele de reîncărcare folosite pentru implanturile medicinale, conducând spre o eră a ”medicinei electronice”, spun cercetătorii.

După ce a alimentat cu succes un aparat care reglează bătăile inimii, sistemul va fi pregătit pentru a fi folosit în experimentele umane.

Sistemul de energie fără fir implică controlul undelor electromagnetice din corp.

Doctorul Ada Poon de la Universitatea Stanford a proiectat o sursă de energie care generează un tip special de undă care îşi schimbă caracteristicile când se deplasează din aer în piele. Contactul cu corpul îi permite să se propage precum undele de sunet printr-o şină de tren. Testele au arătat că sistemul operează sub limitele de siguranţă pentru expunerea umană la radiaţia electromagnetică.

Se crede că acest sistem va ajuta la dezvoltarea aparatelor foarte mici, care ar putea fi folosite la tratarea bolilor sau durerilor.

Aparatul creat de oamenii de ştiinţă pentru reglarea ritmului inimii este mai mic decât un bob de orez şi ar putea fi încărcat ”fără fir”, ţinând o sursă de mărimea unui card de credit în afara corpului uman.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură