Charlie Hebdo va publica caricaturi cu Mohamed în această săptămână


Doi bărbaţi înarmaţi se confruntă cu poliţia în apropiere de sediul revistei Charlie Hebdo din Paris, 7 ianuarie 2015.
Doi bărbaţi înarmaţi se confruntă cu poliţia în apropiere de sediul revistei Charlie Hebdo din Paris, 7 ianuarie 2015. (Captură Foto)

Ediţia specială din această săptămână a publicaţiei Charlie Hebdo, care a fost atacată acum câteva zile de doi bărbaţi înarmaţi, va publica caricaturi cu profetul Islamului Mohamed, susţine un avocat al revistei franceze.

Avocatul Richard Malka a anunţat luni că ediţia de miercuri a revistei va fi printată într-un milion de exemplare şi în mod natural va include noi caricaturi cu profetul Mohamed (Pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra sa).

Ediţia specială de miercuri a Charlie Hebdo, care va conţine şi “glumele” obişnuite asupra politicii şi religiilor, va fi tradusă în 16 limbi şi multe dintre copiile sale vor fi disponibile şi în afara Franţei.

Publicaţia franceză a provocat în repetate rânduri furia musulmanilor prin publicarea unor caricaturi care îşi bat joc de profetul Mohamed.

Anunţul lui Malka a fost făcut după ce un val de atacuri teroriste a lovit Franţa începând din 7 ianuarie după ce redacţia publicaţiei Charlie Hebdo a fost atacată de doi bărbaţi înarmaţi. 12 oameni au fost ucişi şi 11 au fost răniţi într-un incident care a şocat Franţa.

Două zile mai târziu, cei doi atacatori, fraţii Said şi Cherif Kouachi, suspectaţi de omorârea jurnaliştilor, au fost ucişi după ce au fost înconjuraţi într-o tipografie din orăşelul Dammartin-en-Goele.

Într-un videoclip postat duminică, Amedy Coulibaly, un bărbat înarmat care a ucis patru ostatici într-un alt atac desfăşurat vineri asupra unui supermarket din Paris, a susţinut că lupta în numele grupului Statul Islamic.

Investigaţiile viitoare ar trebui să arate dacă afirmaţiile lui Coulibaly, care a fost ucis de poliţie, sunt reale şi dacă a existat o coordonare între atacul său şi cel al fraţilor Kouachi.

În 9 ianuarie, preşedintele francez Francois Hollande a cerut naţiunii să rămână în stare de vigilenţă în faţa atacurilor teroriste care au avut loc în ţară, spunând că autorii acestora nu au nimic de a face cu Islamul. De altfel, musulmanii din Franţa şi întreaga lume au condamnat aceste atacuri.

Cu toate acestea, din nefericire, în istoria recentă, prea multe asemenea incidente sunt regizate şi mai apoi folosite de cei din umbră, pentru a-şi implementa agendele - care sunt, de cele mai multe ori, sinistre. Aşa a fost cazul cu Revoluţia din Decembrie din România, incidentele din 11 septembrie din New York, aşa-zisul masacru din Boston. Trăim timpuri grele în care înscenările fondează state, pornesc războaie, făcându-ne viaţa mai mizeră.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe