Marşul Solidarităţii de la Paris. Iohannis, întâmpinat de Francois Hollande

Congresul PNL, 22-23 Febroarie 2013, Bucureşti, România. În imagine, Klaus Iohannis
Congresul PNL, 22-23 Febroarie 2013, Bucureşti, România. În imagine, Klaus Iohannis (Epoch Times România)

Noul preşedintele al României, Klaus Iohannis, a ajuns duminică la Paris pentru a lua parte la Marşul Solidarităţii, eveniment la care sunt aşteptaţi sute de mii de persoane şi nu mai puţin de 40 de şefi de stat.

Iohannis a fost întâmpinat de preşedintele francez, Francois Hollande, cu care a avut un schimb de replici, timp de aproape un minut, după cum s-a văzut pe imaginile transmise de televiziunile franceze, potrivit Realitatea.net.

"În faţa atacurilor barbare care au avut loc în Franţa, Europa şi întreaga lume liberă îşi arată unitatea şi solidaritatea. Gândurile şi inimile noastre au fost alături de cetăţenii francezi de la începutul acestor atacuri. Prezenţa alături de ceilalţi şefi de stat şi de guvern la Paris va da un semnal ferm al dorinţei de implicare a României în lupta împotriva terorismului şi a extremismului de orice fel.

Prin participarea la acest marş împotriva urii şi a violenţei condamnăm nu doar atacurile asupra redacţiei săptămânalului Charlie Hebdo, ci şi antisemitismul care a condus ieri la alte crime într-un magazin evreiesc din Paris", scria în urmă cu o zi Iohannis pe contul său de Facebook.