Vanghelie: Relaţia dintre Dragnea şi Alina Bica "e şi cu bani şi cu un pic de Love"

Marian Vanghelie, PSD, primar sectorul 5
Marian Vanghelie, PSD, primar sectorul 5 (Epoch Times România)

Imediat ce a ieşit vineri de la audieri, unde a discutat cu procurorii DNA care instrumentează Dosarul Diaspora, primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, a avut o scurtă conversaţie şi cu jurnaliştii. În stilul caracteristic, le-a mai dat un detaliu picant adăugând că între Liviu Dragnea şi fosta şefă DIICOT, Alina Bica, ar exista o relaţie un pic mai specială.

După ce le-a dezvăluit jurnaliştilor că a spus tot ce ştie despre organizarea votului din Diaspora, Vanghelie a fost întrebat de aceştia despre afirmaţiile făcute anterior privind un anumit lider politic care nu mai putea să doarmă noaptea din cauza problemelor cu justiţia.

"Nu v-am zis după aceea (...) că este vorba de Liviu Dragnea", a explicat Vanghelie, subliniind că, în scandalul Bica – Dragnea – Nicolae, liderul PSD a fost "curentat la 380".

"Eu când v-am spus, nici nu apăruse dosarul. Am fost şi într-o emisiune şi am spus că Dragnea e curentat la 380 (...) Este cu love, traduceţi voi. E şi cu bani, e şi cu love, atenţie, e şi un pic de love", a declarat Vanghelie.

Cazul Bica - Ioan Niculae - Liviu Dragnea

La pagina 3 a unei ordonanţe DNA prin care procurorii au constituit un nou dosar pe numele fostei şefe DIICOT, Alina Bica, disjuns din cel al despăgubirilor de la ANRP, se vorbeşte despre cazul afaceristului-inculpat Ioan Niculae, care a apelat la Liviu Dragnea să-l ajute cu o intervenţie la procurorul-şef DIICOT, Alina Bica, pentru soluţionarea favorabilă a dosarului său. În fapt, solicitarea lui Niculae era legată de tergiversarea soluţionării dosarului până la apariţia prescripţiei.

Alina Bica ar fi intervenit la nivelul procurorului de caz, cerându-i acestuia să oprească investigaţiile pe care le derula în legătură cu utilizatorul unui număr de telefon pe care îl folosea Liviu Dragnea. Răsplata: 3,5 milioane de euro pe care Niculae i le-a oferit Alinei Bica la pachet cu promisiunea făcută împreună cu Liviu Dragnea că o vor sprijini să ajungă Procuror General.

Dragnea însă neagă cu vehemenţă acuzaţiile: "Am auzit de nu-ştiu-ce acuzaţii în legătură că am propus-o eu pe Alina Bica să fie procuror general. Cui? Cui să o propun şi în faţa cui să o susţin? Da, eu am spus-o şi public atunci şi în BPN că niciunul dintre noi nu trebuie să intervină la Victor Ponta pentru nicio propunere, pentru că nu sunt propuneri politice, ceea ce s-a şi întâmplat. Nimeni nu a intervenit la Victor Ponta, nu numai eu. E foarte simplu".