Monica Macovei lansează Asociaţia M10 - primul pas spre un viitor partid [Video]

Monica Macovei, 11 ianuarie 2015 la anunţarea platformei M10
Monica Macovei, 11 ianuarie 2015 la anunţarea platformei M10 (Epoch Times România)
Se încarcă player-ul...

Europarlamentarul Monica Macovei, fost candidat independent la Preşedinţia României, a lansat duminică Asociaţia M10 - un prim pas spre viitorul partid politic pe care a promis că îl va înfiinţa. Până atunci însă, asociaţia, care va avea mai multe filiale regionale, şi-a fixat deja trei obiective importante pentru cetăţeni - monitorizarea administraţiei publice, "ghişeul unic" şi votul prin corespondenţă.

"Ceea ce am promis am făcut! Am rămas împreună şi vă anunţ cu mare bucurie că am creat Asociaţia M10. Mulţi membri fondatori au lucrat în campanie, sunt oameni tineri, normali, decenţi, aşa cum vrem să fie Asociaţia M10 şi aşa cum vrem să fie România. Asociaţia noastră - M10 – este vocea tuturor celor care doresc o Românie decentă, modernă şi prosperă. O Românie curată, cinstită, fără corupţie, fără furăciuni din banii publici. O Românie în care să vrei să trăieşti şi din care să nu vrei să pleci", a declarat Monica Macovei.

De ce se numeşte M10? Fostul ministru al Justiţiei susţine că "M vine de la merit, de la muncă, de la modernizare", iar 10 este Decalogul celor 10 porunci pentru politicieni, pe care l-a făcut şi l-a cerut clasei politice din România în campania pentru funcţia de preşedinte al României. Tot 10 este nota de excelenţă, explică Macovei: Vrem să fim de nota 10, suntem de nota 10. Vom fi o Asociaţie de nota 10!

"Astăzi dimineaţă am avut şedinţă şi am decis şi filialele regionale, astfel încât motoarele sunt în plin avânt, iar treaba începe în mod oficial", a informat europarlamentarul.

Monica Macovei dezvăluie obiectivele Asociaţiei M10

1. Ne-am propus o democraţie participativă, să învăţăm oamenii cum să controleze politicul. Să controlăm împreună cu oamenii administraţia publică. Acesta este unul din proiecte: toată lumea pe plan local va controla administraţia publică, ce face cu banii, cum cheltuie banii noştri, pe ce îi cheltuie, ce fel de contracte – cu licitaţie sau fără licitaţie.

2. Ne-am propus un alt proiect foarte bun pentru oameni: ghişeul unic. Orice interacţiune a cetăţeanului cu administraţia să se facă o singură dată, printr-un singur ghişeu. Să nu i se mai ceară niciun act care provine de la alte instituţii ale statului.

3. Votul electronic şi prin corespondenţă atât pentru românii din ţară, cât şi pentru cei din străinătate. Este un proiect pe care îl susţin demult, l-am susţinut şi în campanie.

Site-ul Asociaţiei este www.mzece.ro, unde poate fi găsit formularul de înscriere.