Chimist ilustru afirma că oamenii de ştiinţă nu înţeleg cu adevărat evoluţia

Stânga: Dr. James Tour (prin bunăvoinţa lui James Tour) Dreapta: Reprezentare a evoluţiei umane
Stânga: Dr. James Tour (prin bunăvoinţa lui James Tour) Dreapta: Reprezentare a evoluţiei umane (Ilustraţie de ADN. (Shutterstock *)

Universul este plin de mistere care provoacă cunoştinţele noastre actuale. În "Dincolo de Ştiinţă" Epoch Times adună poveşti despre aceste fenomene ciudate pentru a stimula imaginaţia şi a deschide posibilităţi nesperate anterior. Sunt adevărate? Dumneavoastră decideţi.

Dr. James Tour înţelege microevoluţia, a observat-o adesea în laborator. Dar macroevoluţia - evoluţia care, conform darwinismului, ar fi schimbat întreaga specie, transformând organismele şi realizând atât de multe evoluţii complexe, creând, în acelaşi timp, fiinţele umane, flora şi fauna lumii, produce confuzie în cazul dr. Tour. El nu are idee cum ar putea funcţiona aceasta, dar nici chimiştii laureaţi ai Premiului Nobel, sau membrii Academiei Naţionale cărora el le-a cerut explicaţii nu au ştiut ce să răspundă.

În spatele uşilor închise, spune Tour, cei mai mari chimişti din lume recunosc că nu au nicio idee despre modul în care se petrece evoluţia. El a provocat comunitatea ştiinţifică să găsească pe cineva care să poată explica cum funcţionează macroevoluţia, dar nimeni nu a putut răspunde provocării.

Dr. Tour a fost confirmat în 2010 printre cei zece oameni de ştiinţă cei mai citaţi din întreaga lume. Munca sa în domeniul nanotehnologiei este recunoscută pretutindeni. Este profesor de chimie la Universitatea Rice, are un doctorat în chimie organică la Universitatea Purdue şi studii post-doctorale la Universitatea Stanford.

Nu îmbrăţişează teoria designului inteligent, dar este deschis cu privire la credinţa sa în Dumnezeu. În timpul unui interviu la Georgia Tech din data de 1 noiembrie 2012, intitulat "Nanotehnologia şi Iisus Hristos" şi postat pe Youtube, Tour a declarat:

''Eu vă spun ca om de ştiinţă şi ca specialist în chimia de sinteză că, dacă există cineva care poate fi în măsură să înţeleagă evoluţia, acesta sunt eu, pentru că mă ocup cu construirea de molecule; eu nu iau doar un set de instrumente, amestec aceasta cu cealaltă şi obţin altceva. Vreau să spun că ab initio construiesc moleculele şi înţeleg cât de dificil este de realizat.

Nu înţeleg evoluţia, am să vă mărturisesc. E în regulă pentru mine să spun 'nu înţeleg', bine? Ştiu că sunt mulţi oameni acolo care nu înţeleg nimic despre sinteza organică, dar înţeleg evoluţia. Eu am înţeles o mulţime de lucruri despre construirea moleculelor. Nu înţeleg evoluţia. Şi voi aţi spune 'uau', asta trebuie să fie într-adevăr neobişnuit.

Permiteţi-mi să vă spun ce se întâmplă în spatele uşilor secrete ale ştiinţei, cu membri ai Academiei Naţionale, cu laureaţi ai Premiului Nobel. Stăteam împreună cu ei şi, atunci când eram singuri, nu în public - pentru că este un lucru înfricoşător să afirmi ceea ce tocmai am spus - întrebam: "înţelegeţi toate acestea, de unde vine totul si cum s-a întâmplat?". De fiecare dată când stăteam cu specialişti în chimia de sinteză, care înţeleg acest lucru, plecau ’hmm...nu" ... Şi dacă le era teamă să spună da, atunci nu răspundeau nimic, doar se holbau la mine, pentru că nu puteau minţi".

întrebam: "înţelegeţi toate acestea, de unde vine totul si cum s-a întâmplat?". De fiecare dată când stăteam cu specialişti în chimia de sinteză, care înţeleg acest lucru, plecau ’hmm...nu" ... Şi dacă le era teamă să spună da, atunci nu răspundeau nimic, doar se holbau la mine, pentru că nu puteau minţi".

Talentul doctorului Tour în cercetările sale de laborator i-a adus celebritatea.

"Ca om de ştiinţă este, pur si simplu, incredibil de creativ... el face moleculele să danseze", a declarat pentru Houston Chronicle Wade Adams, director al Institutului Smalley pentru Ştiinţă şi Tehnologie la Nanoscară, din cadrul Universităţii Rice (Smalley Institute for Nanoscale Science and Technology Rice University).

Însă, Tour a simţit indignarea mediului academic faţă de declaraţiile sale deschise despre evoluţie. "Când nu se fac numiri, când nu sunt acordate burse pe această bază, doare... Sunt dispus să mă ridic şi să spun că nu văd hainele împăratului. Vorbesc foarte deschis şi acest lucru deranjează mulţi oameni. Nu ştiu de ce ", a declarat el pentru Chronicle. Cu toate acestea, administraţia Rice a continuat să-l sprijine.

În discursul său de la Georgia Tech, Tour a reamintit o conversaţie pe care a avut-o odată cu un inginer biolog în Israel: "L-am întrebat [pe inginer] pe când descria urechea şi studia diferite modificări în forma urechii:"Cum s-au petrecut acestea?" Iar răspunsul lui a fost: "Oh, Jim, ştii, cu toţii credem în evoluţie, dar nu avem nicio idee cum s-a întâmplat".

Articolul în limba engleză aici