China a hăckuit conturile de Gmail ale oficialilor americani în ultimii 5 ani

(Captură Foto)

Hackerii chinezi au accesat emailurile private ale unor oficiali americani de rang înalt din sectorul securităţii naţionale şi al comerţului începând cu aprilie 2010, conform unui raport NBC News publicat luni, citând un oficial al securităţii americane şi un document secret.

Conturile de email ale oficialilor guvernamentali nu au fost vulnerabile la atacuri cibernetice deoarece s-au aflat pe sisteme mai sigure, a declarat NBC.

O şedinţă informativă a NSA din 2014 a arătat că hackuirea emailurilor oficialilor americani a fost detectată în aprilie 2010, iar un oficial american care a cerut să nu fie identificat, a adăugat că această spionare se mai derulează încă, a raportat NBC.

Oficialul a fost citat afirmând că au fost vizaţi toţi oficialii de rang înalt din cadrul sectorului comerţului şi al securităţii naţionale, conform New York Post.

Google a recunoscut în 2011 că a avut loc o intruziune în conturile private de Gmail ale unor oficiali americani, iar în cadrul şedinţei informative, NSA a clarificat faptul că au fost compromise de asemenea şi conturile de email ale altor furnizori de servicii de email.

Hackingul coincide cu perioada în care Hillary Clinton şi-a folosit contul privat de email în calitate de secretar de stat al SUA (2009-2013) pentru a desfăşura anumite afaceri de stat.

Pe moment nu au fost identificaţi public oficialii americani vizaţi de acest atac, care a fost numit iniţial “Dancing Panda” şi apoi “Legion Amethyst”, a raportat NBC.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe