China blochează utilizarea cipurilor Intel şi AMD în calculatoarele guvernamentale

Cipuri
Cipuri (Pixabay)

China a introdus linii directoare pentru a elimina treptat microprocesoarele americane de la Intel şi AMD din computerele personale şi serverele guvernamentale, a relatat duminică Financial Times.

Ghidul de achiziţii urmăreşte, de asemenea, să elimine sistemul de operare Windows de la Microsoft şi software-ul de baze de date de producţie străină în favoarea opţiunilor naţionale, potrivit raportului citat de Reuters.

Instituţiile guvernamentale de nivel superior, deasupra nivelului de regiune, au primit instrucţiuni să includă criterii care să impună utilizarea de procesoare şi sisteme de operare "sigure şi fiabile" în momentul achiziţiilor, potrivit publicaţiei.

La sfârşitul lui decembrie, Ministerul Industriei din China a emis o declaraţie cu trei liste separate de procesoare, sisteme de operare şi baze de date centralizate considerate "sigure şi fiabile" pentru o perioadă de trei ani de la data publicării, toate de la companii chineze.

Biroul de informaţii al Consiliului de Stat, care se ocupă de întrebările mass-media adresate consiliului, cabinetul chinez, nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii trimisă prin fax.

Intel şi AMD nu au răspuns imediat la solicitarea de a comenta situaţia.

Statele Unite au urmărit să stimuleze producţia internă de semiconductori şi să reducă dependenţa de China şi Taiwan prin legea CHIPS şi Science Act din 2022 a administraţiei Biden.

Aceasta este concepută pentru a susţine semiconductoarele americane şi conţine ajutor financiar pentru producţia internă cu subvenţii pentru producţia de cipuri avansate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură