China dezvoltă un sistem laser capabil să doboare drone în câteva secunde

Drona americana.
Drona americana. (Ethan Miller / Getty Images)

China a reuşit să dezvolte cu succes un sistem laser de apărare care poate doborî în cinci secunde drone mici ce zboară la altitudine joasă şi într-o rază de 2 km, conform presei chineze de stat.

Sistemul laser, prin precizia sa, zgomotul său redus şi viteza sa de reacţie, poate doborî drone ce zboară la o altitudine de 500 metri şi cu o viteză de 50 metri pe secundă (180 km pe oră), conform datelor publicate de Academia Chineză pentru Inginerie şi Fizică.

Academia a mai declarat că sistemul laser va fi instalat pe anumite vehicule cu scopul de a întări securitatea la evenimente majore, incluzând conferinţe internaţionale, evenimente sportive şi întâlniri politice.

De obicei doborârea dronelor este treaba lunetiştilor şi a elicopterelor, dar rata lor de succes este scăzută şi greşelile pe care le pot comite pot duce la rezultate nedorite. În schimb, sistemul laser, pe baza testelor, s-a arătat a fi foarte eficient şi precis.

Dar statul chinez nu se opreşte aici, presa chineză raportând că Academia depune eforturi consistente pentru dezvoltarea unor sisteme laser similare dar cu o putere şi rază de acţiune mai mari.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe