China plănuieşte controale extinse asupra Internetului

.
. (WILLIAM WEST / AFP / Getty Images)

Cenzorii chinezi de Internet au în vedere extinderea controlului lor asupra postărilor pe site-urile populare de microblog şi pe alte forumuri online din ţară, potrivit unui raport VOA.

Joi, guvernul a lansat o listă de modificări propuse la Legea Internetului, care urmăresc să pună o presiune şi mai mare asupra site-urilor sociale, pentru a suprima utilizatorii care postează comentarii anonime.

China şi-a intensificat recent controalele asupra Internetului prin solicitarea înregistrării cu numele real pentru aproape toate serviciile de microblog din ţară. Dar, existând circa 300 de milioane de utilizatori de microblog, respectarea cerinţei a fost neuniformă.

Reţeaua masivă de cenzori de Internet ai Chinei, numită Marele Firewall din China, a lucrat pentru a pune în aplicare anumite limite în ultimele luni, când se apropie o schimbare a conducerii Partidului Comunist, schimbare care are loc o dată la zece ani, mai ales după ce o luptă amară pentru putere a erupt la nivel înalt între aşa-numitul grup reformist - care îi include pe preşedintele Hu Jintao şi premierul Wen Jiabao - şi facţiunea "vechea gardă" - care este compusă din asociaţi ai fostului lider comunist, Jiang Zemin.

Servicii de microblog din China au devenit extrem de popular în ultimii ani. Site-urile sociale occidentale, cum ar fi Facebook şi Twitter, sunt blocate în China.

Unele informaţii pentru acest raport au fost furnizate de AP, VOA, AFP şi Reuters.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe