China: Pod de sticlă, suspendat la 180 de metri, se crapă sub picioarele turiştilor

Aflat pe un pod de sticlă, la peste 100 de metri deasupra solului, un turist chinez a avut parte de o mare “surpriză” când sticla de sub picioarele sale s-a fisurat.
Pod de sticlă pe muntele Yuntai, China.
Pod de sticlă pe muntele Yuntai, China. (Captură Foto)

La mai puţin de o lună după inaugurarea sa şi în ciuda tuturor asigurărilor oferite de autorităţile chineze, spectaculosul pod de sticlă, suspendat la 180 de metri deasupra solului în provincia chineză Henan, s-a crăpat.

Un turist chinez, care se plimba pe pod si se bucura de frumuseţea Muntelui Yuntai, a suferit şocul vieţii sale când a auzit zgomotul crăpării sticlei de sub picioarele sale.

„Mi-a tremurat puţin piciorul, m-am uitat în jos şi am văzut o fisură”, a postat Lee Dong Hai pe platforma socială Weibo.

„O mulţime de oameni au început să ţipe”, a scris Hai. „Am strigat: ‘S-a Crăpat! S-a crăpat cu adevărat!’ şi apoi am împins oamenii înainte astfel încât să putem pleca de acolo.”

Sticla nu ar fi trebuit să se spargă, deoarece a fost creată pentru a rezista la 800 de kilograme pe metru pătrat.

Deşi a fost deschis abia pe 20 septembrie, podul a fost închis accesului public după acest incident.

Un purtător de cuvânt pentru biroul de turism de pe Muntele Yuntai a declarat pentru Cotidianul Poporului Online că acele fisuri au apărut după ce un turist a scăpat din mână o cană de oţel. El a adăugat că doar unul din cele trei straturi ale sticlei s-a crăpat, astfel că turiştii nu se aflau în niciun pericol.

Podurile de sticlă sunt la modă acum în China. Un alt pod de sticlă, lung de 900 metri şi suspendat deasupra unui canion în provincia Yunnan, a fost inaugurat luna trecută.