Chirtoaca l-a mandatat simbolic pe Traian Basescu sa reprezinte Basarabia la Uniunea Europeana

Intrevederea presedintelui Traian Basescu cu Primarul General al Municipiului Chisinau, Dorin Chirtoacă.
Intrevederea presedintelui Traian Basescu cu Primarul General al Municipiului Chisinau, Dorin Chirtoacă. (Sorin Lupsa / Administraţia prezidenţială)

Presedintele Traian Basescu, a primit un mandat de reprezentant al Republicii Moldova in Uniunea Europeana, din partea primarului general al capitalei, Dorin Chirtoaca, scrie jurnal.md, preluat de Romanian Global News.

Potrivit primarului Chirtoaca, presedintele Traian Basescu "urmeaza sa reprezinte interesele Republicii Moldova in procesul de aderarea la UE". Dorin Chirtoaca a precizat ca mandatul respectiv are termen de valabilitate pana in momentul in care Republica Moldova va deveni membru al Uniunii Europene. "Sper ca aveti mandat de la Presedintie ca sa imi dati acest mandat", a replicat Basescu, zambind.

In cadrul intrevederii, Traian Basescu a mentionat ca, la 29 ianuarie curent, Romania va adopta o ordonanta de urgenta, care prevede deschiderea unei agentii speciale de acordare a cetateniei romane, prin care se doreste ca intr-un an sa fie prelucrate 100 - 150 de mii de cereri de redobandire a cetateniei.

Oficialul roman a mai mentionat ca evenimentele din aprilie 2009, de la Chisinau, au deschis posibilitatea unei guvernari democratice. "Relatiile dintre tarile noastre sunt cand mai bune, cand mai rele, dar relatia de suflet nu se schimba", a adaugat Basescu. Potrivit acestuia, Romania are obiectivul de a ajuta Moldova ca aceasta sa devina membra a UE. "E greu, deoarece Moldova a ramas in urma la mai multe capitole, de aceea propunem sa semnam un parteneriat, ca sa ne impartasim experienta noastra. Am inaintat acest acord la Presedintie si la Guvern si sper sa fie semnat in cel mai scurt timp", a precizat Basescu.

Presedintele roman a primit din partea primarului ultimul volum de poezii "Taina care ma apara", de Grigore Vieru, si doua albume ale cuplului Doina si Ion Aldea-Teodorovici. "Intr-un volum atat de mic, mi-ati dat atat de mult din sufletul Republicii Moldova", a declarat Basescu, emotionat.

"Aveti incredere in Romania!", a spus presedintele roman, Traian Basescu, la sfarsitul intrevederii de la primarie.

Sursa: www.amosnews.ro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe