Cine este favoritul în cursa pentru Primăria Capitalei după eşecul alianţei PSD-PNL de a avea un candidat comun [Sondaj]

Nicuşor Dan
Nicuşor Dan (Facebook/NicusorDan.ro)
Andrei Popescu
26.04.2024

Nicuşor Dan, candidatul independent la Primăria Capitalei şi susţinut de Alianţa Dreptei şi REPER, este cotat cu 37% în intenţia de vot, Cristian Popescu Piedone de PUSL (partidul lui Dan Voiculescu) cu 28%, iar propunerea PSD, Gabriela Firea, cu 23%, arată un sondaj ARA Public Opinion, prezentat joi seara la Antena 3, relatează G4Media.ro.

În ceea ce îl priveşte pe Sebastian Burduja, propunerea PNL în această cursă, acesta ar fi cotat cu 9%, în timp ce Marian Enache de la AUR cu 3%.

Potrivit G4Media.ro, acţionar cu 85% la ARA Public Opinion SRL este Laurenţiu Andrei Vasile. Conform surselor site-ului citat, Laurenţiu Vasile a fost ginerele lui Dan Voiculescu, fondatorul trustului Intact. A fost căsătorit cu fiica cea mică a fondatorului Antenelor, Corina Voiculescu, însă au divorţat cu ani în urmă. Au împreună trei copii. Sediul ARA Public Opinion figurează la aceeaşi adresă cu FACIAS, una dintre fundaţiile lui Voiculescu. Celălalt acţionar de la ARA cu 15% este Lincoln Strategy Group LLC. ARA Public Opinion şi-a început activitatea în 2021.

La rândul său, Piedone a declarat, joi seara, la Antena 3, că sondajul este “motivant pentru el” dar dezastruos pentru coaliţie.

De asemenea, Piedone a cerut din nou Coaliţiei să-şi retragă candidaţii “dacă vor să-l bată pe Nicuşor Dan”, adăugând că PUSL va obţine un “scor istoric în Bucureşti” şi că “va intra pe picioarele lui în Parlament”.

Sondajul a fost realizat de ARA Public Opinion după anunţul retragerii medicului Cătălin Cîrstoiu din cursă, ca urmare a scandalului legat de incompatibilitatea sa, şi după decizia PSD şi PNL de a merge pe drumuri separate în cursa pentru Primăria Generală a Bucureştiului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor