Ciolacu: Apariţia coronavirusului în România, o chestiune de zile. Avem nevoie de un Guvern

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu (Epoch Times România)

Liderul interimar al social-democraţilor, Marcel Ciolacu, a susţinut, duminică, la Antena 3, că votul pentru învestirea Guvernului Orban II este o “mascaradă” şi a subliniat că, în contextul iminentei apariţii a coronavirusului în România, nu ar trebui să ajungem în situaţia în care să nu avem un Executiv până în luna noiembrie.

"Nu ştiu, parcă mi-e şi ruşine acum, iarăşi avem o agendă paralelă. Oamenii au o agendă a lor, românii sunt speriaţi şi noi, politicienii, continuăm să avem o agendă paralelă, mai ales o mascaradă .(...) Nu se poate ca un partid politic să propui preşedintelui pentru desemnare un prim-ministru şi în aceeaşi şedinţă politică să hotărăşti că nu-l vei vota. Asta e o mascaradă", a afirmat Ciolacu, citat de Agerpres.

Marcel Ciolacu a mai declarat că decizia lor de a nu participa, luni, la votul de învestitură nu reprezintă un boicot propriu-zis şi că poziţia PSD-ului este împărtăşită şi de parlamentari din alte partide, precum UDMR sau Pro România.

“Nu este un boicot propriu-zis. Eu am făcut o solicitare la CCR, o suspiciune de un anumit conflict juridic de natură constituţională şi aşteptăm răspunsul. Mascarada ar fi şi mai mare dacă CCR ar spune că preşedintele României nu trebuia să îl desemneze tot pe domnul Orban, care este şi prim-ministru interimar şi demis. Acum e şi desemnat. Nu putem intra în jocul acesta şi nu numai noi, sunt mai multe forţe politice care nu doresc să participe... (...) Şi Pro România şi UDMR şi vom vedea până mâine cine se mai gândeşte, este posibil şi domnul Tăriceanu. Nu vedem rostul acestei şedinţe. Să ne lămurească CCR şi pe urmă vom lua o hotărâre”, a explicat Ciolacu.

În plus, preşedintele interimar al PSD a declarat că problema tot mai serioasă cu coronavirusul din China nu le permite politicienilor “să se joace” şi că trebuie să aibă loc consultări şi să fie luate unele decizii.

“Este exclus să stăm cu un guvern interimar până în noiembrie, când sunt atunci românii ar fi îndreptăţiţi să ia furcile şi să nu mai ţină cont de ce culoare politică suntem şi să ne fugărească prin Parlament. Dacă suspendăm şi Parlamentul, îl dizolvăm nu înseamnă că pleacă acasă. Dacă este dizolvat, Parlamentul nu mai are voie să dea legi organice, numai legi ordinare. Dacă este nevoie de mutări de bani, resurse către domnul Arafat, să gestioneze această criză, dacă avem şi guvern demis şi parlament dizolvat, nu se poate face legal”, a punctat Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a mai susţinut că, în opinia sa, criza generată de coronavirusul din Wuhan va avea efecte şi asupra situaţiei politice din România, subliniind că, în acest context, nu ne putem permite să rămânem fără un guvern până în toamnă.

“Este o criză mult prea mare, pe care eu consider din opoziţie că România nu şi-o poate permite, chiar dacă PNL ar plăti toate costurile pentru această criză şi este îndreptăţit să plătească toate costurile”, a punctat Ciolacu.

Preşedintele interimar al PSD a subliniat că este o doar chestiune de zile până la apariţia primului caz de coronavirus în ţara noastră, luând în considerare că în Italia – care a fost lovită deja de coronavirus - locuiesc foarte mulţi români, adăugând că nu este sigur dacă România ar fi pregătită pentru un astfel de scenariu în acest moment.

În ceea ce priveşte propunerea făcută de preşedintele Pro România, Victor Ponta, ca Raed Arafat să fie desemnat de către preşedintele Klaus Iohannis drept premier al unui guvern de tehnocraţi, Marcel Ciolacu a afirmat că “ar fi o greşeală”, pe motiv că şeful DSU ar fi “singurul cu expertiză” în cazul declanşării unei epidemii de coronavirus şi ar trebui să îşi concentreze toate eforturile pe zona sa de expertiză.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne