Ciolacu îi spune "NU" lui Negoiţă: El este candidatul comun al Alianţei pentru Sectorul 3 şi lucrurile aşa vor rămâne

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu (Captură video)

Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, în timpul vizitei sale în Emiratele Arabe Unite, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD-PNL la Primăria Sectorului 3 şi aşa va rămâne. Ciolacu a fost întrebat dacă Negoiţă îl va înlocui pe medicul Cătălin Cîrstoiu, confruntat cu un val de critici puternice şi acuzaţii de incompatibilitate, şi va deveni candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei.

"Eu acum, înainte de a intra în conferinţa de presă, am stat de vorbă la telefon cu domnul Nicolae Ciucă. Domnul Robert Negoiţă este candidatul comun al alianţei pentru Sectorul 3 şi lucrurile aşa vor rămâne. Domnul Negoiţă a avut discuţie şi cu mine, pe urmă şi cu domnul Nicolae Ciucă, eu vorbind cu domnul Nicolae Ciucă. Lucrurile nu s-au făcut pe ascuns.

Eu mă bucur mult că domnul Negoiţă a văzut un eventual impas şi s-a oferit să fie candidatul pentru Primăria Generală. După discuţia telefonică pe care am avut-o cu domnul Ciucă, amândoi considerăm că domnul Negoiţă este un candidat foarte bun la Sectorul 3 unde, de altfel, am şi decis acest lucru", a precizat Ciolacu, citat de Agerpres.

De asemenea, Ciolacu a afirmat că medicul Cătălin Cîrstoiu ar fi trebuit să facă până acum o conferinţă de presă în care să răspundă la toate acuzaţiile care i-au fost aduse în spaţiul public şi a punctat că nu se poate merge mai departe cu susţinerea acestuia până nu se întâmplă acest lucru.

Totodată, Ciolacu a menţionat că alianţa PSD-PNL va avea candidat comun la Primăria Capitalei indiferent dacă medicul Cîrstoiu va rămâne sau nu în cursă.

Reamintim că Robert Negoiţă, actualul primar al Sectorului 3 din Capitală, a anunţat că este dispus să intre în cursa pentru Primăria Capitalei dacă Alianţa va cere acest lucru. Negoiţă a mai susţinut că regretă faptul că, în urmă cu 4 ani, nu a susţinut-o pe Gabriela Firea pentru Primăria Capitalei.

În contextul în care Firea a declarat astăzi că situaţia lui Cătălin Cîrstoiu ar urma să fie discutată zilele acestea într-o întâlnire a coaliţiei, Robert Negoiţă a declarat, pentru Realitatea Plus, că nu va mai refuza o eventuală propunere de a candida la Primăria Capitalei.

"Nu pot să vă confirm acum. Cert este că e un moment important, Bucureştiul a suferit de subdezvoltare, în ultimii 4 ani, şi noi trebuie să ne luptăm cu toate forţele pentru Bucureşti. Dacă partidul o va face, nu voi mai refuza, deşi până acum am tot refuzat. Am avut mai multe discuţii, chiar şi luni, la guvern, dar nu vreau să dau detalii. Eu nu mă mai opun unei nominalizări din partea alianţei, deci, aş fi dispus să fiu candidatul PSD-PNL. Au fost discuţii, inclusiv în alianţă, nu e o decizie luată, vor mai fi discuţii. Nu sunt decizii pe care le iau eu, ci doar îmi arăt disponibilitatea de a candida din partea alianţei. Eu nu am fost implicat, dar mi-au fost prezentate analize nefavorabile, pentru că de aceea ne-am tot întâlnit ca să găsim o soluţie la problema Cîrstoiu”, a declarat Robert Negoiţă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne