Ciolacu, privind o alianţă PSD-PNL la guvernare: Am anunţat clar că e exclus. Cu cine, cu Turcan?

Florin Cîţu (st) şi Marcel Ciolacu
Florin Cîţu (st) şi Marcel Ciolacu (Facebook / florinVcitu)

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, la Antena 3, că exclude orice alianţă de guvernare cu liberalii, în cazul în care actuala coaliţie se va destrăma. Remarcile lui Ciolacu vin după ce preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu, a susţinut că nu exclude ca social-democraţii să intre la guvernare până în 2024 alături de PNL.

“Am anunţat clar că e exclus. Cu cine, cu Turcan la guvernare? Cu Orban, cu Cîţu? Cum se poate construi cu ei? Presupun că Vasile Dîncu a vorbit ca strateg, nu ca pesedist. Dacă ai încălcat spiritul Constituţiei, dacă ai furat dreptul câştigătorului de a propune un prim-ministru, la cum ai venit cu 'România educată' în PNRR, nu există altă soluţie decât anticipate, sunt şi în Bulgaria, nu e o catastrofă.

Ei confundă statul român cu interesele lor personale. Eu vă răspund din punctul nostru de vedere, e exclusă o alianţă cu PNL dacă această coaliţie se rupe. Vă aduceţi aminte că Iohannis spunea că Parlamentul nu mai reflectă voinţa populaţiei? Aşa e şi acum, îl anunţ pe Iohannis”, a precizat Ciolacu, citat de Agerpres.