Ciolacu: PSD e pe drumul cel bun. Rămâne cel mai mare partid din România. La parlamentare vom avea un scor mai bun

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu (Screenshot)

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni, după înfrângerea suferită de Gabriela Firea în cursa pentru Primăria Capitalei, că partidul pe care îl conduce se află “pe drumul cel bun” şi rămâne, în continuare, cel mai mare din România. În plus, Ciolacu s-a arătat încrezător că la alegerile parlamentare PSD va obţine un scor şi mai bun.

“Rezultatele votului de ieri ne arată că PSD este pe drumul cel bun. PSD va continua să prezinte şi să propună soluţii şi proiecte concrete pentru cetăţenii României. România are nevoie de o alternativă la ceea ce este acum. Democraţia din România are nevoie de un partid de stânga puternic, cu viziune, modern şi adaptat noilor cerinţe din acest moment.

PSD a reuşit într-un timp scurt, printr-un program de reconstrucţie şi modernizare, de la un scor de 20% să ajungă la peste 30%. În acest moment, PSD are cel mai mare număr de consilii judeţene, respectiv 20, şi cel mai mare număr de primari aleşi, aproximativ 1.500. Rămânem cel mai mare partid din România”, a afirmat Ciolacu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Şeful PSD a mai precizat că procesul de reconstrucţie internă a dat roade în acest moment şi că partidul trebuie să se deschidă, adăugând că “persoanele anchilozate de prea mult timp în anumite funcţii publice”, indiferent dacă au fost din partea PSD sau din partea PNL, au fost sancţionate de români la aceste alegeri.

“Toate aceste lucruri ne dau speranţa că la parlamentare vom avea cu siguranţă un scor politic mult mai bun”, a mai susţinut preşedintele social-democraţilor.

În ceea ce o priveşte pe Gabriela Firea, învinsă în cursa pentru Primăria Bucureşti de către Nicuşor Dan, candidatul susţinut de PNL şi USR-PLUS, Ciolacu a declarat că rezultatele obţinute de social-democraţi la alegerile de duminică se datorează în mare măsură şi ei. Totodată, liderul PSD şi-a exprimat dorinţa ca Firea să candideze pentru un post în Parlament.

“Când m-am referit la oameni anchilozaţi, este evident că nu m-am referit la doamna Gabriela Firea, deoarece este la primul mandat. Revin, în Bucureşti, a existat o dreaptă unită. Doamna Gabriela Firea a avut tăria să lupte singură împotriva acestei drepte unite. Mi-aş dori ca doamna Gabriela Firea să candideze pentru un post în Parlamentul României. Consider că doamna Gabriela Firea trebuie să fie în continuare în linia întâi a PSD. Rezultatele şi scorul politic al PSD din Bucureşti se datorează în mare măsură şi doamnei Gabriela Firea”, a mai precizat Marcel Ciolacu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne