Cioloş revine oficial în viaţa publică. "Platforma România 100" înregistrată ca ONG

Mulţi sperau, după alegerile parlamentare, că Cioloş îşi va face partid. În schimb, fostul premier a anunţat că îşi va înfiinţa o asociaţie care va promova valorile, principiile şi proiectele din Platforma România 100. Asociaţia a apărut şi este înregistrată oficial.
Premierul Dacian Cioloş
Premierul Dacian Cioloş (Eugen Horoiu)

Asociaţia „Platforma România 100”, ONG a cărui înfiinţare fostul premier Dacian Cioloş o anunţa după alegerile din decembrie, a fost înregistrată oficial la începutul lunii martie, relatează România Liberă

Avându-i ca fondatori pe fostul premier, fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu, fostul ministru al Muncii Dragoş Pîslaru şi pe Alin Mituţa, fostul director de cabinet al lui Dacian Cioloş, asociaţia a fost înfiinţată, potrivit statului, cu scopul „de a promova participarea activă în viaţa publică în baza principiilor Platformei România 100”, scop pe care, de altfel, Cioloş îl enunţa încă din ianuarie.

Dacian Cioloş este şi preşedintele comitetului director al noii asociaţii, Vlad Voiculescu şi Dragoş Pîslaru sunt vicepreşedinţi, iar Alin Mituţa este director executiv, potrivit datelor oficiale, înregistrate la tribunal. Potrivit declaraţiilor de intenţie făcute de Cioloş, ONG-ul urmează să vină cu propuneri, inclusiv legislative, care să poată fi susţinute de partide care sunt în Parlament.

„E o organizaţie neguvernamentală cu obiective politice, în măsura în care politică înseamnă să fi preocupat de viaţa cetăţii, de ceea ce se întâmplă în societate. Aş vrea în primul rând şi am vrea în primul rând, pentru că vor fi parte a acestei asociaţii, în momentul în care o vom lansa, mai mulţi dintre membrii fostului Guvern, la nivele diferite, aş vrea să continuăm să lucrăm pe anumite proiecte pe care le-am început cât am fost la guvernare şi care nouă ni se par importante ca ele să fie implementate şi în domeniul economic şi în domeniul social, în domeniul educaţiei, în domeniul sănătăţii şi aşa mai departe”, declara joi, la RFI, fostul premier.

Tot joi, în interviul acordat RFI, Cioloş mai preciza că ia în calcul foarte serios inclusiv un proiect politic nou - o mişcare politică sau un partid politic - veste care a fost primită cu entuziasm pe Facebook de susţinătorii fostului premier.