Cîţu, non-reacţie după ce Ciolacu a şters cu el pe jos în Parlament

Florin Cîţu
Florin Cîţu

Liderul PNL, Florin Cîţu, a încercat să minimizeze atacul lansat de partenerul său de coaliţie, Marcel Ciolacu, cu ocazia votului pentru învestitura noului guvern. Întrebat despre atacul la adresa performanţelor lui, în condiţiile în care Ciolacu a catalogat guvernarea sa drept perioada în care milioane de români au fost abandonaţi de stat, Cîţu şi-a lăudat performanţele la guvernare şi a catalogat discursul noului său partener drept unul politic.

Redăm dialogul Cîţu - presă

Reporter: În urma declaraţiilor făcute de domnul Ciolacu, a apărut un atac la adresa performanţelor dumneavoastră ca premier.

Florin Cîţu: Nu am băgat în seamă acel discurs. Este un discurs politic. Oamenii văd şi au văzut în ultimul an de zile cum a evoluat economia. Am arătat că am crescut veniturile de la buget, chiar dacă am scos taxele puse de PSD între 2017 şi 2019, deci se poate performanţă. Rolul nostru, al Partidului Naţional Liberal, în această coaliţie este acela de a duce mai departe viziunea liberală şi, aşa cum am arătat, doar economia liberală poate scoate România din criză.

Reporter: Abia s-a format această coaliţie şi, totuşi, a ales să aibă un discurs critic la adresa PNL. Vi se pare un gest neelegant?

Florin Cîţu: Nu comentez gestul domnului Ciolacu. Ideea este următoarea - economia are, astăzi, o creştere, una dintre cele mai bune din Uniunea Europeană, într-o perioadă de criză în tot restul Europei. Veniturile la buget sunt mai mari decât anul trecut. 40 de miliarde mai mult decât în 2019, când erau taxe introduse. Am arătat că putem să avem venituri la buget, fără să creşti taxele. Rectificarea bugetară pe care am lăsat-o noi, la 10 luni, cu un deficit de 4%, deci nu ar trebui să crească deficitul până la sfârşitul anului. O să vedem cum o să arate rectificarea bugetară, dar noi am lăsat o rectificare bugetară, care reducea deficitul bugetar.

Reporter: Şi nu public, cum se face de obicei, în astfel de acorduri?

Florin Cîţu: Nu ştiam că este un obicei. Noi aşa am făcut.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a avut un discurs dur la adresa liderului PNL, Florin Cîţu, criticând în termeni grei modul în care ţara a fost guvernată în ultimii doi ani de dreapta politică.

În discursul său din şedinţa comună a Senatului şi Camerei Deputaţilor de joi, unde urma să fie votat noul guvern, Ciolacu a încercat să creeze o imagine de salvator a partidului pe care îl conduce, afirmând că PSD-ul ar fi ales să intre la guvernare alături de PNL şi UDMR doar pentru „a stabiliza ţara”. Ba mai mult, şeful social-democraţilor afirma că PSD „ştie să guverneze” şi sugerează că, de-a lungul timpului, menirea partidului său ar fi fost aceea de a „repara dezastrul lăsat de alte guvernări”. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne