Clinton obţine suficiente voturi pentru nominalizarea în tabăra democrată

Hillary Clinton a obţinut suficienţi delegaţi pentru a-şi asigura nominalizarea în cadrul Partidului Democrat, conform Associated Press. Principalul ei opozant democrat, Bernie Sanders, a criticat mass media pentru graba cu care a făcut anunţul.
Fostul secretar de stat american Hillary Clinton.
Fostul secretar de stat american Hillary Clinton. (Captură Foto)

Clinton a primit luni suficient suport din partea delegaţilor pentru a deveni principalul candidat prezidenţial din partea Partidului Democrat, a raportat Associated Press într-un articol controversat din cauza momentului apariţiei sale.

AP a susţinut că numărarea delegaţilor obţinuţi în primare şi grupuri de susţinere, precum şi un sondaj al unor membri din cadrul partidului cunoscuţi sub numele de superdelegaţi, a arătat că Hillary Clinton dispune de suportul general al celor 2.383 de delegaţi necesari pentru participarea la prezidenţialele din noiembrie.

S-a raportat că fostul secretar de stat a depăşit pragul crucial în urma unei victorii decisive în Puerto Rico. Ca urmare, a declarat AP, Clinton dispune de suportul 1.812 delegaţi şi promisiunea de suport a 571 de superdelegaţi.

Echipa lui Sanders învinuieşte mass media

Echipa de campanie din spatele opozantului lui Clinton, senatorul Bernie Sanders, a declarat că este incorect ca mass media să anunţe nominalizarea lui Clinton.

“Este regretabil faptul că mass media ignoră declaraţia clară a Comitetului Democratic Naţional, care susţine că este greşit să se numere voturile superdelegaţilor înainte ca aceştia să voteze de fapt la convenţia din această vară”, a declarat Michael Briggs, purtător de cuvânt al lui Sanders.

Clinton “nu are şi nu va avea numărul necesar de delegaţi promişi pentru a-şi asigura nominalizarea”, a declarat Briggs, adăugând că Sanders va urmări să îi “convingă pe superdelegaţi că Bernie este de departe cel mai puternic candidat împotriva lui Donald Trump”.

Dacă va fi nominalizată, Clinton va deveni prima femeie ce va reprezenta un partid major în cursa alegerilor prezidenţiale din Statele Unite.

Luni, Clinton a promis va lupta cu Donald Trump şi îl va învinge în luna noiembrie.