CNA nu ţine şedinţa nici marţi dacă nu se întruneşte cvorumul

Consiliul Naţional al Audiovizualului ( CNA ), sigla
Consiliul Naţional al Audiovizualului ( CNA ), sigla (Epoch Times România)

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a transmis luni după-amiază ca şedinţa de marţi nu se ţine dacă nu se întruneşte cvorumul necesar, anunţul fiind făcut după ce Consiliul anunţase public ordinea de zi a şedinţei. Câţiva membri şi angajaţi ai CNA sunt nemulţumiţi de faptul că preşedinta Laura Georgescu "decredibilizează" instituţia şi instituie o atmosferă de teroare şi grobianism printre angajaţi.

Narcisa Iorga, membru al CNA, a scris luni pe pagina sa de Facebook ca forul audiovizual "poate să funcţioneze şi fără" preşedintele Laura Georgescu şi în cazul în care aceasta va veni la şedinţa de marţi a Consiliului, nu se va întruni cvorumul de şedinţă, întrucât trei membri CNA se retrag. Săptămâna trecută s-a încercat să se ţină o şedinţă fără Laura Georgescu, după ce au fost făcute cunoscute mai multe înregistrări în care se auzea cum preşedintele CNA folosea cuvinte dure şi insulte, însă şedinţa CNA nu s-a mai ţinut din lipsa de cvorum.

Luni, Narcisa Iorga a scris pe Facebook: "Mâine avem o nouă încercare de a ţine şedinţa publică a CNA. Din câte ştiu eu, suntem disponibili zece membri. Cvorumul de şedinţă obligatoriu este de opt membri. Laura Georgescu nu s-a anunţat a fi în concediu. Dacă iar vine în sala de şedinţe, iar ne retragem. Sper să înţeleagă ca CNA poate să funcţioneze şi fără ea. Dacă-i place atât de mult fotoliul de preşedinte al CNA, să-l ocupe în propriul birou, să semneze bonuri de benzină şi state de salarii, nu la şedinţe, unde se iau decizii legate de audiovizual. Avem urgenţe de rezolvat şi suntem blocaţi de un om care consideră că, după tot ce a arătat că e în stare să facă, vrea să rămână în mijlocul membrilor şi să judece audiovizualul."

Şedinţa de marţi a CNA are pe agendă mai multe solicitări de prelungire sau modificare a unor licenţe audiovizuale şi câteva solicitări de licenţe audiovizuale prin reţele de comunicaţii electronice.

Săptămâna trecută, membrii CNA Narcisa Iorga, Valentin Jucan şi Florin Gabrea s-au hotărât să părăsească şedinţa afirmând că nu mai stau "alături de Laura Georgescu, în condiţiile în care dânsa decredibilizează total instituţia". Ca urmare, şedinţa respectivă nu a mai avut loc, din lipsă de cvorum.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne