Codul relaţiilor încheiate - cu sfaturi şi pentru familia extinsă

Dacă relaţia s-a încheiat în termeni amiabili, o îmbrăţişare şi un zâmbet larg sunt de rigoare, pentru că aşa se salută prietenii.
Dacă relaţia s-a încheiat în termeni amiabili, o îmbrăţişare şi un zâmbet larg sunt de rigoare, pentru că aşa se salută prietenii. (Foto: Pexels.com)

Viaţa ne aruncă mingi cu efect atunci când ne aşteptăm mai puţin. Dar dacă le luăm în considerare înainte de a se produce, putem reacţiona la ele într-un mod mult mai amabil.

Cum să îl vedeţi pe fostul

Este trist, dar adevărat că nu toate relaţiile de cuplu sunt pe termen lung. Deci, ce să faci atunci când te întâlneşti cu fostul? Dacă relaţia s-a încheiat în termeni amiabili, o îmbrăţişare şi un zâmbet larg sunt de rigoare, pentru că aşa se salută prietenii. Dacă aveţi amândoi timp, puneţi-vă la curent cu ce aţi mai făcut. Cu toate acestea, dacă relaţia s-a terminat prost, un zâmbet şi un "Mi-ar face plăcere să mai vorbim, dar întârzii la o întâlnire" vă lasă pe amândoi să vă comportaţi cu amabilitate. Dacă aveţi de-a face cu o situaţie cu adevărat toxică, cum ar fi un fost soţ abuziv, aceste indicaţii nu se aplică. Faceţi ceea ce este cel mai bine pentru sănătatea şi siguranţa dvs. mintală.

Socrii

Nu este atât de neobişnuit să rămâi în relaţii bune cu membrii familiei unui fost soţ sau a unei foste după ce relaţia se termină. Cu toate acestea, fiţi sensibil la modul în care acest lucru ar putea să-l facă să se simtă pe fostul dvs.; dacă nu este încântat de faptul că vă petreceţi în continuare timp cu familia să, fiţi atent şi nu participaţi la evenimente la care veţi fi amândoi prezenţi, cum ar fi petreceri aniversare sau evenimente de vizionare a meciurilor de fotbal. Puteţi găsi alte momente în care să vă întâlniţi cu familia lor. Nu ascundeţi aceste evenimente, dar nici nu le difuzaţi prin postarea de fotografii şi videoclipuri pe reţelele de socializare. Dacă, pe de altă parte, familia vă învinovăţeşte pentru despărţire şi vă întâlniţi cu ei în public, scuzaţi-vă politicos şi plecaţi.

Sărbătorile şi zilele de naştere

Atunci când tu şi fostul tău soţ aveţi copii, este esenţial să vă asiguraţi că aceştia ştiu că sunt importanţi şi iubiţi de amândoi. Dacă tu şi fostul tău soţ sunteţi în relaţii bune, ia în considerare posibilitatea de a găzdui aceste evenimente prin rotaţie. Dacă există circumstanţe care nu vă permit dumneavoastră sau fostului dvs. să participaţi unul la sărbătorile celuilalt, puteţi găzdui o a doua petrecere de aniversare sau un grătar cu o altă ocazie, uneori în aceeaşi zi sau poate eşalonat, pentru a le permite să se bucure de acea zi specială cu toată atenţia dumneavoastră.

Schimbul de copii

Dacă dumneavoastră şi fostul dvs. aveţi copii în comun, aveţi obligaţia morală absolută de a-i trata cu dragoste şi respect, indiferent de ceea ce simţiţi unul faţă de celălalt. Salutaţi-i cu căldură atunci când vă întâlniţi. Dacă dvs. şi copiii vă înţelegeţi mai bine decât cu fostul dvs. soţ sau fosta soţie şi el sau ea se află acolo, păstraţi schimbul scurt, făcând planuri de a vă întâlni doar cu ei la o dată ulterioară. Rezistaţi tentaţiei de a fi "părintele preferat" prin intermediul cadourilor sau al supravegherii permisive - copiii au nevoie de un părinte, nu de un prieten.

Înmormântări şi nunţi

Cercul vieţii se învârte în mod constant, ceea ce înseamnă că vor exista momente în care tu şi fostul tău soţ veţi fi aşteptaţi să participaţi la nunţi şi înmormântări ale prietenilor comuni şi ale membrilor de familie din ambele părţi. Lucrul respectuos este să participaţi la aceste evenimente, împărtăşind cu adevărat sărbătoarea sau durerea. Dacă sunteţi amândoi în relaţii bune, se impun îmbrăţişări mari; dacă nu sunteţi, lăsaţi sentimentele deoparte pentru a vă arăta respect reciproc. Nu ezitaţi să transmiteţi felicitări sau condoleanţe în ambele cazuri, împărtăşind amintiri fericite pentru a face momentul mai dulce.