Codurile penale, modificate prin OUG. Elena Udrea, între Traian Băsescu şi Victor Ponta

Guvernul Cioloş a modificat recent, prin ordonanţă de urgenţă, Codul Penal şi Codul de Procedură Penală, decizie care a stârnit nemulţumirea unor politicieni precum Victor Ponta sau Călin Popescu Tăriceanu. Fostul ministru Elena Udrea a luat şi ea poziţie pe marginea acestui subiect.
Elena Udrea
Elena Udrea (Eugen Horoiu/Epoch Times România)

Deşi fostul preşedinte Traian Băsescu a criticat, cu argumente, intervenţia lui Victor Ponta pe tema modificării codurilor penale prin ordonanţă de urgenţă de către Guvernul Cioloş, Elena Udrea le dă dreptate ambilor politicieni.

"Mă miram că nimeni nu ia poziţie faţă de modificarea Codurilor penale de către Guvernul Cioloş prin OUG. După ce toată lumea a înghiţit gogoaşa livrată de Guvern cu nevoia de a pune legislaţia penală în acord cu deciziile CCR şi cu alte decizii europene, unii s-au apucat totuşi să citească Ordonanţa şi s-au prins că de fapt aduce modificări atât de importante încât putem spune că scrie un nou Cod de Procedură Penală. Şi au început să se audă reacţii mai întâi ale societăţii civile, cum este şi firesc, apoi şi ale unor oameni politici", scrie Elena Udrea pe contul său de Facebook.

Potrivit fostei şefe PMP, deşi Traian Băsescu critică ieşirea lui Victor Ponta pe acest subiect, cu argumente, ea le dă dreptate amândurora.

În opinia Elenei Udrea este corect că:

- nu există nicio urgenţă care să justifice intervenţia Executivului în legiferare pe acest subiect, care ţine de legile organice, deci de Parlament, atâta timp cât Deciziile CCR aşteaptă de doi ani să fie integrate în legislaţie.

- este nedemocratic şi deci inadmisibil să schimbi 150!!! de articole din Codurile Penale pe şest, fără dezbatere publică, ba chiar făcând cunoscute opiniei publice modificările aduse abia după aprobarea OUG, cu atât mai mult cu cât aceste modificări sunt restrictive de drepturi şi libertăţi cetăţeneşti şi dau puteri sporite procurorilor, chiar încălcând principiul separaţiei funcţiilor judecătoreşti.

- toţi cei care au pus presiune pe parlamentari pentru a nu îndrăzni să facă ei punerea Codurilor în acord cu CCR ori legislaţia europeană, tonomatele sistemului din presă ori din aşa-zisa societate civilă, acum tac precum mortul în păpuşoi.

"Dar este corect şi că degeaba spune acum domnul Ponta că "de ce a făcut Guvernul acest abuz", cât timp partidul dânsului, prin domnul Zgonea, a blocat orice dezbatere în Camera Deputaţilor a vreunei modificări la Codurile penale, chiar şi când domnul Ponta era şeful PSD şi Prim Ministru. Deci, cel mai mare abuz, sau primul abuz, este cel al fostului şef al Camerei Deputaţilor, pesedist şi omul propus în funcţie chiar de Ponta.

Este adevărat, opoziţia lui Zgonea a fost posibilă doar cu laşitatea tuturor parlamentarilor, care îşi duc ultimele luni din mandatul de aleşi pe sub băncile Parlamentului, de frica Sistemului. Şi ca să continui pe linia corectă a Preşedintelui Traian Băsescu, cred că domnului Zgonea îi trebuie făcută o plângere penală pentru abuz în serviciu" a mai precizat Elena Udrea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne