Colecţia de vehicule „James Bond” este de vânzare

Aston Martin
Aston Martin (Christopher Furlong / Getty Images)

Vreţi să cumpăraţi angro mitul lui James Bond, cel puţin în măsura în care un mit se poate cumpăra? Dacă aţi economisit 24 de milioane de euro şi nu ştiţi ce să faceţi cu ei există posibilitatea de a cumpăra „angro” întreaga colecţie de 59 de vehicule utilizate de către agentul secret 007 al Majestăţii Sale. În lot apare celebrul Aston Martin DB5, cu toate accesoriile (inclusiv rachete, şuruburi şi scaun ejectabil) sau italiana Alfa Romeo 159 din filmul "Quantum of Solace". Dar din colecţie nu fac parte doar maşini, ci şi motociclete, bărci, avioane şi chiar tancuri utilizate în filmele inspirate de romanele lui Ian Fleming.

Colecţia aparţine mogulului Michael Dezer care a decis să nu vândă doar anumite obiecte din aceasta ci întreaga "flotă" de vehicule, într-un bloc unic.

Pentru Michael Dezer nu este vorba de o pasiune cultivată cu răbdare într-o viaţă, ci de o colecţie adunată în doar câţiva ani, un timp destul de scurt. Dezer a început vânătoarea vehiculelor lui James Bond abia în 2011, când a câştigat la o licitaţie primele 10 maşini folosite de 007. Cuprins de pasiune a continuat să caute vehiculele lui Bond până a ajuns la cele 59 de exemplare ale colecţiei actuale. În momentul de faţă toată colecţia este expusă într-un muzeu din Miami, Florida.

Unde vor ajunge acum? Nu se ştie, dar orientându-ne în funcţie de zonele unde ar putea fi întâlniţi în acest moment cei cu mulţi bani în buzunar, de genul: 24 de milioane de euro pentru mici capricii, cel mai probabil este ca această colecţie să ia drumul spre Golf, China sau Rusia. În special, dacă această colecţie ar ajunge în Rusia ar fi într-adevar o justiţie poetică.