Comey: FBI investighează amestecul Rusiei în alegerile din SUA şi legăturile Trump-Kremlin

Directorul FBI a confirmat că biroul investighează potenţialele legături între asociaţi ai preşedintelui Donald Trump şi Rusia în timpul campaniei prezidenţiale din 2016, ca parte a unei anchete mai ample privind interferenţa Moscovei cu alegerile americane.
Directorul FBI, James Comey.
Directorul FBI, James Comey. (Captură Foto)

Potrivit rapoartelor Bloomberg, directorul FBI, James Comey, a declarat că a luat decizia neobişnuită de a confirma investigaţia în curs de desfăşurare, şi a avertizat, totodată, că nu va putea să discute despre multe detalii ale anchetei secrete.

Dezvăluirea a fost făcută la deschiderea unei audieri congresionale ce examina amestecul ruşilor şi posibilele legături între Moscova şi campania lui Trump. Comey a recunoscut că FBI nu discută în mod obişnuit despre investigaţiile aflate în derulare, dar a precizat că a fost autorizat să facă acest lucru din cauza interesului public extrem de mare faţă de acest caz.

“Această acţiune este foarte amplă şi nu pot să vă comunic un termen în ceea ce priveşte finalizarea ei”, a declarat Comey Comitetului de Informaţi al Camerei Reprezentanţilor.

La începutul audierii, preşedintele Comitetului a contrazis acuzaţia lui Trump referitoare la spionarea Trump Tower, susţinând că nu s-a întâmplat acest lucru. Dar, Devin Nunes, republican din California şi preşedinte al Comitetului - unul dintre comitetele care investighează situaţia -, a declarat că nu sunt excluse alte forme de supraveghere ale lui Trump şi ale asociaţilor săi.

În cadrul audierii de luni, în afară de Comey, a depus mărturie şi directorul NSA, Michael Rogers.

Dezvăluirea făcută de Comey pune capăt unor speculaţii care planează de câteva luni.

Şi, deşi a punctat faptul că nu poate dezvălui alte detalii, directorul FBI a declarat: “Vă promit că vom analiza faptele oriunde ne vor conduce”.