Comisia Concurenţei din Bulgaria acuză Rompetrol de cartel

(LAURA BOUSHNAK / AFP / Getty Images)

Una dintre cele patru companii petroliere acuzate de cartel de către Concureţa din Bulgaria este Rompetrol; aceasta susţine că nu a încălcat niciun moment legislaţia bulgară din domeniu, potrivit unui comunicat al companiei.

Celelalte trei companii acuzate de cartel sunt OMV, Lukoil şi Naftex Petrol. OVM Bulgaria este deţinută de Petrom, cea mai mare companie petrolieră românească.

"Toate activităţile Rompetrol au fost în conformitate cu legislaţia naţională şi internaţională", se arată în comunicatul companiei.

"Rompetrol Bulgaria împărtăşeşte principiile egalităţii tuturor participanţilor la piaţă şi al liberei competiţii şi nu a participat niciodată, sub nicio formă, la înţelegeri sau practici ilegale, aşa cum a susţinut Comisia (pentru Concurenţă - n.r.)", mai spun oficialii Rompetrol.

Intenţia Companiei este de a profita de perioada de 30 de zile pe care o are la dispoziţie pentru a formula obiecţii cu privire la decizia Comisiei pentru Concurenţă din Bulgaria.

În România, Rompetrol este a doua companie de pe piaţa locală de distribuţie de carburanţi, având o reţea de 450 de staţii. Rompetrol este deţinută în proporţie de 100% de kazahii de la KazMunaiGaz.

Autoritatea antitrust de la Sofia, a anunţat oficial vineri, că cele patru companii petroliere sunt acuzate de cartel pentru formarea preţurilor.

Aceasta după ce, în ultimele săptămâni, presa locală a relatat, citând surse şi documente din sector, că ancheta Comisiei va avea această finalitate.

Divizia locală a companiei Lukoil din Rusia, principalul jucător de pe piaţa petrolieră bulgară, este investigată în paralel, pentru abuz de poziţie dominantă. Lukoil este prezentă şi pe piaţa românească, unde deţine rafinăria Petrotel Ploieşti şi o reţea de circa 300 de benzinării.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie