Compasiunea este la modă: doi antreprenori indieni deschid calea

Piyush Lunia si Pankaj Khabiya la magazinul lor "Ethik" , in Bangalore, 21 decembrie 2013.
Piyush Lunia si Pankaj Khabiya la magazinul lor "Ethik" , in Bangalore, 21 decembrie 2013. (Venus Upadhayaya/Epoch Times)

Ethik este un brand la modă din oraşul indian Bangalore, care a oferit localnicilor o alegere plină de compasiune în ceea ce priveşte stilul şi moda.

Cu mesajul său "compasiunea este la modă'', Ethik, unul dintre foarte puţinele branduri de pantofi din imitaţie de piele din India, a reuşit să motiveze clienţii să aleagă produse "cruelty free".

Cei doi prieteni şi co-creatori ai brandului, Piyush Lunia în vârstă de 27 ani, şi Pankaj Khabiya de 26 de ani, au avut ideea de a crea un brand de pantofi fără a folosi piele naturală, după ce au căutat astfel de produse în Bangalore.

''A fost dificil, deoarece, deşi am găsit marfă care nu era din piele, nu era de bună calitate, iar unii oameni au încercat chiar să ne păcălească, dorind să ne vândă produse din piele susţinând că nu erau din piele", a declarat Khabiya.

Creat de un an, Ethik ajunge acum la oamenii care cred în umanitate: "Am venit aici pentru că eu cred într-o abordare non-violentă a vieţii", a declarat Vivek SK, un client din oraşul Chennai.

Sundeep Jain, un alt client, a declarat că a cumpărat de la Ethik pentru a salva animalele.

"La fiecare vânzare, le mulţumim clienţilor noştri pentru că au salvat o viaţă, şi noi credem că vânzările crescute ale produselor noastre şi, implicit, extinderea afacerii noastre, înseamnă salvarea mai multor vieţi", a declarat Lunia.

În opinia lui Khabiya, produsele din piele nu sunt o alegere înţeleaptă nici din punct de vedere spiritual: "Atunci când un animal este ucis, şi suportă durere, toată suferinţa cauzată de procesul de sacrificare se acumulează în piele. Dacă purtăm piele, şi ne ducem la un templu, corpul nostru nu va fi capabil să perceapă "energia pozitivă", explică el.

Pentru a aduce la suprafaţă compasiunea din inimile clienţilor, pereţii magazinului sunt decoraţi cu citate precum: "Oamenii iubesc produsele noastre, dar iubesc mai mult animalele"- şi - "Uman: Arta de a fi avansat din punct de vedere moral şi intelectual".

Lunia a declarat că India este cel mai mare producător de piele din lume, şi, cu toate că produsele non-piele sunt din ce în ce mai disponibile, acestea nu sunt încă atât de uşor de găsit.

În timp ce tinerii din întreaga Indie încearcă sa găsească o îmbinare armonioasă între viaţa privată şi serviciu, aceşti doi tineri, care nu au pregătire în management, au încercat să adopte un punct de vedere etic şi înţelept, combinând, în acelaşi timp, câştigul cu smerenia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe