Concediu cu peripeţii. Un cuplu italian îşi doreşte o vacanţă în Cracovia, dar aterizează la Craiova

(Getty Images)

Un cuplu italian din Toscana a avut o experienţă nu doar inedită, dar şi neplăcută din punctul lor de vedere, deoarece au dorit să îşi petreacă vacanţa împreună cu prietenii în oraşul polonez Cracovia, dar s-au trezit că au ajuns în Craiova românească, informează publicaţia italiană locală Il Gazzettino del Chianti.

Practic, cei doi italieni, cumpăraseră două bilete să ajungă în Cracovia (Polonia) de la o agenţie de voiaj renumită din Florenţa, dar când au coborât din avion s-au trezit la mii de kilometri depărtare de destinaţia dorită, respectiv la Craiova, în România.

"Partenerul meu a mers la o cunoscută agenţie de turism din Florenţa, pentru a cumpăra două bilete de avion spre Cracovia (Polonia), unde ne aşteptau nişte prieteni. În schimb, continuă el, am plecat de pe aeroportul din Bologna şi am ajuns la Craiova (România). La început am râs, dar apoi am fost imediat... întorşi pe dos", povesteşte Paola, rezidentă în Quarate, în comuna Bagno a Ripoli.

Desigur, greşeala s-a datorat în mare parte asemănării dintre celor două nume de localităţi. Femeia explică şi de ce nu li s-a părut ciudat.

"Fiind naivi, am crezut că acesta este numele oraşului scris în poloneză. Am avut încredere în el şi ne-am continuat călătoria cu calm", continuă femeia, care şi-a relatat păţania chiar din Craiova.

"Când am coborât la aeroport şi ne-am dat seama că ne aflam în România a fost un şoc”, a afirmat şi partenerul Paolei, Massimo.

'Iniţial am înjurat, şi vă las să vă imaginaţi cum; apoi ne-am hotărât şi ne-am adaptat. Acum am găsit un hotel în acest oraş şi apoi vom vedea dacă putem organiza restul săptămânii", a mai adăugat italianca.

Paola a mai relatat că a încercat să ia legătura cu agenţia sâmbăta după-amiază, când a văzut că a ajuns la o destinaţie nedorită, dar agenţia de turism italiană era închisă la acea oră.

„Ulterior au răspuns că vor încerca să găsească o modalitate de a ne trimite la Cracovia. Dar am întrebat aici şi este imposibil. Ar fi prea scump şi ar fi o mare pierdere de timp pentru doar o săptămână", a mai afirmat turista, care a promis că la întoarcerea acasă, în Italia, va lua negreşit legătura cu agenţia de voiaj vinovată de încurcătură şi îşi va exprima nemulţumirea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură