Conform ultimelor studii, cancerul nu va putea fi niciodată vindecat

(JORGE DIRKX / AFP / Getty Images)

În ciuda cercetărilor îndelungate şi a dezvoltării industriei medicamentelor care, a costat Institutul Naţional de Cancer suma de 90 de miliarde de dolari, cancerul este încă o problemă majoră de sănătate.

Conform unui nou studiu ce a reunit biologi de marcă de la Universitatea Christian-Albrechts Kiel din Germania şi de la Universitatea Catolică din Croaţia, ar putea fi imposibil să vindecăm complet cancerul.

Există o varietate de diagnostice, tratamente şi metode preventive ce au diferite grade de succes.

Dar experţii care participă la studiu afirmă că datorită faptului că boala are origini atât de vechi, creşterea tumorilor este parte a dezvoltării celulare umane. Aşadar, nu se va shimba nimic.

În timp ce studiau hidra de apă dulce, animal ce seamănă cu coralii şi care are o existenţă de sute de milioane de ani, cercetătorii au găsit tumori similare cu cele umane.

Profesorul Thomas Nosch de la Universitatea Kiel, conducătorul echipei de cercetare, a afirmat: “Cancerul este la fel de vechi precum viaţa multicelulară pe pământ şi, probabil, nu va fi niciodată complet eradicat. Caracterul acaparator al celulelor canceroase este, de asemenea, o caracteristică evolutivă, deja cunoscută”.

Chiar dacă cercetările medicale sunt în desfăşurare, cancerul omoară jumătate dintre oamenii care sunt afectaţi de această boală.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură