Consilierii Generali ai Capitalei reînhaţă cele 10 milioane de euro destinaţi unor iluzorii piste pentru biciclişti

Consiliul General al Primăriei Municipiului Bucureşti
Consiliul General al Primăriei Municipiului Bucureşti (Epoch Times România)
Consiliul General al Municipiului Bucureşti a reaprobat proiectul de hotărâre prin care municipalitatea îşi introduce în buget 10 milioane de euro alocaţi în aprilie de Ministerul Mediului Primăriei, pentru realizarea unui sistem de piste pentru biciclete prin centrul Capitalei.
Totodată, au fost reaprobaţi indicatorii tehnico-economici pentru proiectul care prevede trasarea pistelor de biciclete, informeză Hotnews Cele două hotărâri au fost aprobate şi în luna aprilie a.c., însă au fost atacate de Prefectură fiindcă s-au aprobat în şedinţe de îndată.
Din cei 10 milioane de euro ar urma sa se construiască în următoarele 18 luni circa 97 km de piste pentru biciclete pe 60 de străzi din centrul oraşului. Proiectul mai prevede amplasarea a 18 puncte de închiriere pentru biciclete şi 78 de parcări publice pentru biciclete. Deocamdată nu se cunoaşte pe unde vor trece aceste piste nici caracteristicile lor tehnice, mai adaugă sursa citată.
Reamintim că în aprilie, când a fost adoptat pentru prima oară proiectul de hotărâre, liberalii au reproşat că nu li s-a pus la dispoziţie un proiect înainte de vot iar consilierul PSD, Ioan Stan, şef al Comisiei de Transporturi şi Infrastructură Urbană, a explicat că realizarea unor piste pentru biciclişti în centrul Capitalei este o utopie, având în vedere dimensiunea trotuarelor şi carosabilului.

"Piste de biciclişti? Nu o să facem niciodată în zona centrală, ne minţim singuri!" declara în aprilie Ion Stan.

"Bucureştiul este atipic! Eu, în calitate de şef al Comisiei de Transporturi şi Infrastructură Urbană pot să vă spun două lucruri: infrastructură va fi aceeaşi în Bucureşti, trotuarele vor fi aceleaşi, pentru pietoni, nu şi pentru biciclişti. Singura chestie pe care am propus-o eu, şi am discutat inclusiv cu dl Ivan de la OPTAR (Organizaţia pentru Transport Alternativ în Bucureşti n.r.), este să identificăm trasee, începând din nord, de unde începe râul Plumbuită, să luăm de la Administraţia Lacuri, Parcuri şi Grădini cei 2,5 m din teren şi să facem piste pentru biciclişti până pe Socului, în Pantelimon, să ne întoarcem pe la Orăşelul copiilor, să ieşim pe unde ne permite terenul. (...) Orice comisie de la circulaţie, cod rutier, nu o să aibă de unde să va dea (spaţiu pentru piste în centru n.r.), trotuarele şi străzile sunt aceleaşi, cu şoferi indisciplinaţi care parchează pe trotuare" a explicat dl Stan imposibilitatea proiectului pentru care PMB a luat în jur de 10 milioane de euro de la Guvern.

Proiectul a fost resupus la vot astăzi, după ce, ca urmare a ordonanţei ce legiferează traseismul local, PSD a preluat controlul asupra CGMB.

Reamintim că Administraţia Străzilor a plătit 11 milioane de euro în 2008 şi 2010 pentru amenajarea a 122 km de piste pentru biciclete. În 2012, Poliţia Rutieră a închis aproximativ 80% dintre aceste piste deoarece erau nefuncţionale.