Constantin face front comun cu Grindeanu: Denunţă abuzurile din coaliţie şi cere convocarea congresului ALDE

Scos de la masa puterii şi din partid de Tăriceanu, Daniel Constantin îşi acuză fostul coleg că şi-a faultat propriii miniştri şi dorinţa membrilor ALDE din toată ţara şi cere convocarea unui congres al formaţiunii.
Daniel Constantin
Daniel Constantin (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

În timp ce Grindeanu se zbate să rămână încă premier, Daniel Constantin, până nu demult co-preşedinte al ALDE acuză că atât fostul său partid cât şi PSD sunt conduse într-o manieră care aminteşte mai degrabă de comunism decât de democraţie. În acest context, Constantin le solicită foştilor săi colegi să ceară organizarea unui congres extraordinar care să analizeze acţiunile lui Tăriceanu.

Reamintim că şi Grindeanu a lansat un apel similar către colegii săi, cerând convocarea unui congres al PSD.

"Am văzut dezvăluirile unor oameni din PSD cu privire la modul în care se manifestă democraţia internă, la modul în care sunt executaţi oamenii incomozi. Şi mi-am amintit de ce mi s-a întâmplat mie în ALDE, un proces inechitabil în care juraţii veniseră cu decizia în plic. Tăriceanu, la fel ca Dragnea, nu are nimic în comun cu democraţia. Sunt doi oameni formaţi în comunism, doi oameni pentru care principiile democratice nu reprezintă absolut nimic. Modelul de leadership politic pe care ei îl reprezintă a expirat, ţine de trecut şi trebuie să înceteze.", scrie pe Facebook Daniel Constantin.

De asemenea, fostul co-preşedinte al ALDE îşi exprimă "mâhnirea" faţă atât de felul în care cei doi lideri ai Coaliţiei se comportă faţă de primul ministru "pe care se înghesuiau să îl conducă la şedinţa de Guvern", cât şi faţă de faptul că Tăriceanu îşi faultează propriii miniştri şi dorinţa membrilor din întreaga ţară.

"Practic, Tăriceanu scoate ALDE de la guvernare, într-un mod ilegal şi nestatutar - conducerea ALDE nu este înregistratã la Tribunal. De aceea, cred că toţi colegii de bună factură din ALDE, pentru care democraţia nu este doar un ifos, aşa cum consideră Tăriceanu, ar trebui să ceară un congres extraordinar care să analizeze acţiunile preşedintelui Tăriceanu împotriva propriului partid.", adaugă Constantin.