Controlorii de trafic aerian anunţă grevă generală

Controlorii de trafic ar putea intra în grevă generală în data de 30 mai, greva urmând să fie una pe termen nelimitat.
Controlorii de trafic aerian de la Romatsa în grevă de avertisment.
Controlorii de trafic aerian de la Romatsa în grevă de avertisment. (Facebook)
Ana Ion
26.05.2017

După ce în urmă cu două săptămâni au declanşat o grevă de avertisment de două ore, controlorii de trafic aerian anunţă, mai nou, o grevă generală în data de 30 mai 2017, lucru de natură să blocheze traficul aerian. Greva va avea loc pe termen nelimitat, a anunţat, joi, preşedintele Sindicatului Serviciilor de Trafic Aerian (ATSR), Gabriel Tudorache, citat de Agerpres.

Reamintim că pe 12 mai angajaţii ROMTASA s-au aflat în grevă de avertisment, preţ de două ore, conflictul de muncă fiind declanşat de managementul "profund defectuos" al Regiei şi de lipsa contractului colectiv de muncă.

Liderul ATSR declara la acea dată că angajaţii ROMATSA nu au făcut grevă pentru salarii mai mari, ci pentru a atrage atenţia autorităţilor statului asupra situaţiei regiei şi a o salva de la faliment.

"Nu facem grevă pentru că vrem salarii mai mari. Facem grevă pentru a atrage atenţia şi pentru a salva instituţia ROMATSA de la faliment. Din cauza unui management profund defectuos, din cauza autorităţilor statului care până astăzi au fost surde, deşi am depus nenumărate documente peste tot, ROMATSA, în acest an, practic, nu va avea bani pentru niciun salariu începând cu luna septembrie, poate octombrie. În mod oficial, este pentru prima dată în istoria de 20 de ani a ROMATSEI, când, anul trecut, a încheiat estimat pe minus", a declarat Tudorache.

Liderul ATSR a mai precizat că încă din luna august 2016, când a expirat contractul colectiv de muncă, a trimis documente autorităţilor, dar acestea nu au fost luate în considerare.

La momentul respectiv, controlorii de trafic au atenţionat că, dacă greva de avertisment nu va avea ca efect soluţionarea revendicărilor şi încheierea unui nou Contract Colectiv de Muncă, vor declanşa grevă generală.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor