Controversata lege "Big Brother", adoptată de Parlament

(Arhivă) Alexandru Alexe la un protest împotriva Legilor Supravegherii, iulie 2014 (Eugen Horoiu / Epoch Times)
Andrei Pricopie
23.09.2015

Controversatul proiect de lege pentru modificarea şi completarea legii nr.506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice, supranumită şi legea "Big Brother", a fost adoptat miercuri, de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, cu 187 voturi "pentru", 12 "împotriva" şi 22 de abţineri.

Respectivul proiect de lege, mediat de preşedintele Klaus Iohannis şi agreat de liderii partidelor politice parlamentare, a stârnit numeroase critici din partea societăţii civile.

Anterior votului de astăzi, proiectul de lege pentru modificarea şi completarea legii nr.506/2004 a fost pseudo-dezbătut în şedinţa comună a Comisiei Juridice şi a Comisiei de IT&C din Camera Deputaţilor, unde opiniile şi propunerile invitaţilor ApTI, operatorii de telefonie mobilă, Asociaţia Operatorilor Mobili din România (AOMR), Asociaţia Naţională a Internet Service Provider-ilor (ANISP) etc., au fost ignorate.

Mai multe informaţii despre modul în care a decurs şedinţa puteţi citi într-un editorial semnat de unul dintre participanţii la simulacrele de discuţii. Articolul poate fi accesat aici.

Recomandăm şi Marţi, trei ceasuri rele pentru democraţie. Simulacru de dezbateri pe legea Big Brother

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor