Coreea de Nord ameninţă SUA cu arme nucleare din cauza exerciţiilor militare cu Sudul

Liderul nord coreean Kim Jong-Un
Liderul nord coreean Kim Jong-Un (Ed Jones / AFP / GettyImages)

Coreea de Nord a reiterat vineri ameninţarea că va ataca SUA cu arme nucleare dacă va considera că securitatea îi este pusă în pericol ca urmare a exerciţiilor militare comune ale SUA şi Coreea de Sud.

Ultimul avertisment al regimului comunist de la Phenian a survenit la o săptămână după ameninţările similare lansate la 29 iulie, când statul comunist a transmis că va ataca Casa Albă şi Pentagonul pentru creşterea tensiunilor în peninsula coreeană.

Exerciţiile anuale Ulchi Freedom Guardian, începute în 2008 de către Washington şi Seul, sunt considerate o practică pentru război de către Coreea de Nord, care a solicitat în repetate rânduri ca acestea să fie anulate, în conformitate cu mai multe rapoarte mass-media.

Coreea de Nord este condusă de cel mai paranoic regim comunist al Planetei. Fără să beneficieze de sprijinul populaţiei, în mare parte ţinută într-un imens lagăr de concentrare, în stare de foamete cronică şi supusă unei virulente persecuţii politice, liderii comunişti de la Phenian trăiesc cu spaima că vor fi detronaţi de Coreea de Sud, ajutată de SUA. Singurul punct de sprijin al regimului terorist este aliatul tradiţional al acestuia - China comunistă - care, însă, foloseşte Coreea de Nord în diverse şantaje politice împotriva SUA.

Agenţia centrală de ştiri a Coreei de Nord a raportat vineri că: "Escaladarea constantă a ameninţării nucleare şi şantajului din partea SUA ar obliga [Coreea de Nord] să depună mare efort să-şi mărească capacitatea nucleară pentru auto-apărare. Atâta timp cât forţele marionetă americane şi sud-coreene persistă în exerciţii militare comune pentru agresiune împotriva Republicii Populare Democrate Coreene, contrareacţiile sale vor avea loc anual şi regulat".

"Dacă imperialiştii americani ne ameninţă suveranitatea şi supravieţuirea ... trupele noastre vor lansa rachete înarmate nuclear către Casa Albă şi Pentagon - sursa a Răului", a declarat Hwang Pyong-Deci, directorul Biroul politic General al armatei din Coreea de Nord, într-un discurs televizat susţinut la 28 iulie, potrivit AFP.