Coreea de Nord efectuează primele exerciţii de simulare a "declanşării nucleare"

(Youtube - captură ecran)
Redacţia
23.04.2024

Coreea de Nord a efectuat primele sale exerciţii de contraatac nuclear pentru a simula sistemul său de gestionare a "declanşatorului nuclear", ghidat de liderul Kim Jong-un, ca un avertisment clar pentru inamicii săi, a anunţat marţi agenţia de presă de stat KCNA, potrivit Reuters.

Coreea comunistă a lansat luni mai multe rachete balistice cu rază scurtă de acţiune spre mare în largul coastei sale estice. Ca parte a testării sistemului naţional de gestionare nucleară, numit "declanşator nuclear", forţele sale de artilerie s-au alăturat luni primelor exerciţii de acest fel din ţară, într-o demonstraţie a capacităţilor nucleare diversificate şi în semn de protest faţă de exerciţiile militare "provocatoare şi invazive" ale SUA şi Coreei de Sud.

Kim a supervizat exerciţiile de simulare care au implicat manevrele trupelor în poziţie de contraatac nuclear şi tragerea artileriei cu focoase nucleare simulate, în cazul în care ar fi fost emise alerte de criză nucleară, potrivit KCNA.

Dictatorul nord-coreean a lăudat foarte mult pregătirea "celor mai bune" arme nucleare tactice de atac din lume, exprimându-şi satisfacţia faţă de exerciţii, a declarat presa de stat.

Se crede că statul izolat se pregăteşte să lanseze un alt satelit de spionaj, după ce a reuşit să pună pe orbită un satelit de recunoaştere în noiembrie.

Coreea de Nord a declarat săptămâna trecută că a lansat o rachetă de croazieră strategică pentru a testa un focos de mari dimensiuni, precum şi o nouă rachetă antiaeriană.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor