Crin Antonescu: „Liberalii” lui Tăriceanu, nişte bieţi pripăşiţi la uşa PSD

Crin Antonescu
Crin Antonescu (DANIEL MIHAILESCU / AFP / GettyImages)

Demisionat din funcţia de preşedinte al PNL-ului, ca asumare a eşecului la alegerile europarlamentare din mai, Crin Antonescu, consideră că liberalii care doresc să i se alăture lui Călin Popescu Tăriceanu în Grupul pentru Păstrarea Identităţii Liberale ar trebui să decidă cui vor să fie loiali. Nu poţi face parte dintr-un grup, fie el ONG, partid etc. care atacă PNL-ul şi să te consideri, în acelaşi timp şi membru de partid, a explicat Antonescu luni.

Cât despre cei ce i s-au alăturat lui Tăriceanu, personaj politic ce face jocurile lui Victor Ponta încercând în permanenţă să dezbine PNL, aceştia nu sunt, în viziunea lui Crin Antonescu decât nişte "bieţi pripăşiţi la uşa PSD."

"Eu, personal (...) eu cred că în orice partid serios fiecare membru, cu atât mai mult un parlamentar, pentru că e vorba de câţiva parlamentari, trebuie să răspundă la întrebarea următoare: sunt în acest partid? Sau sunt într-o organizaţie, partid, asociaţie, care luptă împotriva propriului meu partid. Tăriceanu şi ceilalţi îşi pot lua oricâte nume pompoase de grupuri, de iniţiative, de identitate, de salvare. Sunt nişte bieţi pripăşiţi la uşa PSD, care execută dispoziţii de partid ale PSD, iar cei care se asociază cu aşa ceva este evident că nu mai au nimic comun cu PNL, ci sunt adversari declaraţi ai acestuia. Din acest punct de vedere, pentru mine lucrurile sunt foarte simple şi sper să fie simple, cel puţin până la Congres, imediat după Congres şi pentru conducerea partidului care va fi aleasă atunci", a afirmat Antonescu, citat de B1 TV.

După ce în presă au apărut tot felul de informaţii despre o trădare a lui Klaus Iohannis la adresa sa, fostul preşedinte al PNL a mai precizat că a luat parte la şedinţa grupului PNL din Senat, unde le-a explicat colegilor deciziile pe care le-a luat, precizându-le că "nu există niciun alt motiv, nici intern, nici extern, nici văzut, nici nevăzut" decât cele anunţate public la momentul prezentării deciziei de a se retrage din cursa prezidenţială.

Reamintim că "Grupul pentru Păstrarea Identităţii Liberale" a fost înfiinţat cu mare pompă şi lansat de Tăriceanu joi. La ceremonia de lansare a ONG-ului "liberal”, care deja contestă "politica pumnului în gură din PNL" şi critică acerb faptul că fostul premier nu a fost reprimit în partid au luat parte Daniel Chiţoiu, acuzat de procurorii DNA de acte de corupţie în dosarul ASF-Carpatica Asig, Daniel Barbu, fost ministru al culturii, obligat să demisioneze după o serie de declaraţii cinice la adresa bolnavilor de HIV, fostul liberal Ovidiu Silaghi, trecut cu arme şi bagaje la PSD, contra unui post de parlamentar (şi el scăpat de arestare pentru fapte de corupţie de imunitatea de deputat şi ulterior de eurodeputat) precum şi alt "liberal de frunte" Radu Stroe, exclus din partid pe motiv de prea mare apropiere de Victor Ponta şi de PSD.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne