Cristian Preda: Delegaţia PDL din PE încearcă să obţină o declaraţie din partea CE faţă de guvernul Ponta

Cristian Preda, PDL, conferinţă de presă. (Epoch Times România)
Epoch Times România
03.09.2012

Cristian Preda a declarat luni că delegaţia PDL din Parlamentul European va încerca să plaseze pe ordinea de zi a sesiunii plenare de săptămâna viitoare o declaraţie formală din partea Comisiei Europene faţă de situaţia cabinetului Ponta în România.

„Membrii delegaţiei române (delegaţia PDL n.r.) în Parlamentul European au primit o solicitare din partea BPN-ului de a încerca plasarea pe ordinea de zi a sesiunii plenare a Parlamentului European de săptămâna viitoare a unei declaraţii oficiale a Comisiei (Comisia Europeană n.r.). Vom încerca să susţinem introducerea pe ordinea de zi a sesiunii plenare de săptămâna viitoare a unui statement, a unei declaraţii formale a Comisiei Europene despre situaţia Guvernului Ponta în România”, a spus el.

„Situaţia politică din România, care a preocupat aşa cum ştiţi de la începutul lui iulie întreaga opinie publică europeană, credem că nu poate scăpa unei evaluări din partea Comisiei care să fie o evaluare formală făcută în faţa forului care reuneşte reprezentanţii celor 550 de milioane de cetăţeni europeni”, a punctat prim vicepreşedintele PDL.

Preda a menţionat că acest lucru reprezintă „o formă foarte democratică” de dezbatere publică reprezentat de PE. „Vom vedea dacă o asemenea solicitare pe care o vom face sperăm cu sprijinul colegilor noştri din PPE va fi acceptată şi dacă un membru al Comisiei va veni să prezinte această situaţie. Trebuie să spun că în funcţie de temă un membru sau altul al CE vine şi se pronunţă. E o formă foarte democratică de dezbatere publică făcută în acest for pe care îl reprezintă PE”, a subliniat democrat-liberalul.

El a mai spus că PDL îşi doreşte ca opinia CE să fie consemnată de Parlamentul European şi toate grupurile politice să se poată exprima pornind de la o lectură instituţională făcută de CE. „Ne dorim ca opinia CE să fie consemnată de Parlamentul European şi ne dorim de asemenea ca toate grupurile politice din Parlament să aibă posibilitatea de a se exprima. Credem că grupurile politice din PE trebuie să aibă posibilitatea să se exprime pornind de la o lectură instituţională făcută de CE”, a declarat prim-vicepreşedintele PDL.

„E bine ca lucrurile să fie aşezate într-o perspectivă instituţională. Să nu ne mai complacem în această dispută pur verbală. Ne explică ministrul de Interne, ne explică ministrul de Externe, primuş-ministru chiar, cum sunt dezinformaţi comisarii. Să vedem ce consideră toţi deputaţii europeni în legătură cu informaţiile de care dispun membrii Comisiei Europene. Noi dorim această clarificare pentru toată lumea”, a explicat europarlamentarul PDL.

Cristian Preda a precizat că în zilele următoare, atât el cât şi colegii săi europarlamentari Theodor Stolojan şi Marian Jean Marinescu vor oferi detalii despre rezultatul solicitării menţionate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor