Cristian Preda: Moare USL?

Europarlamentarul PDL Cristian Preda.
Europarlamentarul PDL Cristian Preda. (Epoch Times România)
Epoch Times România
05.10.2013
Europarlamentarul Cristian Preda face câteva remarci sâmbătă pe blogul său personal în legătură cu "decesul" USL, declanşat de episodul înlocuirii din funcţie a procurorului Lucian Papici, şeful secţiei I-a DNA, episod pe care îl consideră dramatic pentru justiţie.

Cristian Preda arată că membrii PNL au fost cei care au dat tonul conflictului politic intern, atacându-l nu doar pe preşedinte, ci şi pe Victor Ponta, PSD-iştii reacţionând prin mobilizarea tuturor forţelor de care dispun – socrul premierului, doi baroni locali, aliatul de la PC care visează să fie într-o zi premier, un amic al Dacianei de la Bruxelles şi cine a mai fost prin preajmă.

Europarlamentarul menţionează faptul că tema zilei de vineri n-a mai fost, de fapt, justiţia, ci decesul iminent al USL. "Adevărul e că alianţa asta a rezistat deja foarte mult, dacă e să luăm în seamă resursele pe care s-a clădit, adică ura şi frustrarea, şi dacă o comparăm cu coaliţiile care au precedat-o şi care au cuprins fie PSD, fie PNL.", spune Preda.

Cristian Preda face o analiză a timpului cât a stat USL la guvernare şi constată că PSD şi PNL par să fie în căutarea unui mod de a-şi transforma partenerul în ţap ispăşitor:

"Dacă măsurăm timpul de la legislative încoace, USL a stat deja la guvernare atât cât a durat alianţa PSD-PDL din 2009. Dacă luăm în seamă şi primul guvern Ponta, USL a egalat – ca durată – Alianţa DA.

Nu vreau să fac vreo speculaţie, dar impresia pe care o lasă USL obligă la comparaţia de mai sus, întrucât atât PSD, cât şi PNL par să fie în căutarea unui mod de a-şi transforma partenerul în ţap ispăşitor."

Europarlamentarul constată că riscul de instabilitate în situaţia politică internă este mare şi are în vedere toate ipotezele, indiferent că e vorba despre continuarea disputei din USL până la blocarea totală a guvernării, sau eliminarea PNL de la guvernare şi formarea unui guvern minoritar PSD sau organizarea de alegeri înainte de termen.

Cristian Preda atenţionează partidele din opoziţie, care trebuie să fie pregătite pentru oricare din cele trei variante.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor