Criză în Moldova. Maia Sandu somează nucleul dur al forţelor de ordine să respecte legile şi noul guvern

Mesaj dur pentru forţele oligarhului Plahotniuc din partea noii puteri la Chişinău.
Maia Sandu
Maia Sandu (Epoch Times România)

Noul premier al Republicii Moldova, Maia Sandu, îl somează pe „Alexandru Pînzari şi pe cei care încalcă Constituţia (...) să înceteze imediat toate acţiunile de destabilizare a ordinii publice”. Avertismentele au fost făcute în cadrul unei declaraţii de presă, în cadrul căreia Sandu nu a răspuns la întrebări ale presei.

Alexandru Pînzari, şeful IGP, a fost demis luni de noul guvern al Maiei Sandu, după ce a declarat că nu se supune ordinelor noului ministru de Interne, Andrei Năstase.

Amintim că lidera PAS, Maia Sandu, a fost numită în funcţia de prim-ministru al Republicii Moldova cu voturile deputaţilor ACUM şi PSRM, decizie declarată neconstituţională de Înalta Curte, controlată de oligarhul Vladimir Plahotniuc.

„Somez pe cetăţeanul Pînzari şi pe cei care încalcă Constituţia să înceteze toate acţiunile de destabilizare a ordinii publice şi ameninţarea oamenilor care se opun unui regim criminal (...) Vreau să-i atenţionez că mai presus de toate este Constituţia ţării (...) Ceea ce a făcut aşa-numita Curte Constituţională, este anume asta, a încălcat prevederile Constituţiei. Domnule Pînzari, sunt sigură că înţelegeţi! Fiecare acţiune ilegală a dumneavoastră, din aceste zile, înseamnă ani grei de puşcărie pentru complicitate sau chiar participare la uzurparea puterii de stat. Sunteţi gata să vă asumaţi acest lucru pentru un bandit?".

În continuarea declaraţiei, Maia Sandu, premierul noii coaliţii recunoscute de Rusia şi Uniunea Europeană, a citit articole din Codul Penal care sunt aplicabile celor care subminează statul de drept şi ordinea constituţională.

"Pedeapsa voastră creşte cu fiecare acţiune abuzivă de încălcare a Constituţiei”, a continuat Sandu.

La sfârşitul declaraţiei sale, Maia Sandu s-a adresat moldovenilor cerându-le celor care vor să susţină noul guvern şi să arate că puterea este a poporului "să rămână acasă deocamdată", pentru că noul guvern îşi doreşte rezolvarea paşnică. "Vă rugăm să staţi acasă astăzi".

"Dar să fim gata, dacă ei vor merge la distrugerea totală a ţării, noi milioanele de cetăţeni, vom ieşi s-o apărăm".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe