Cum l-a scăpat instanţa de fond pe procurorul Codruţ Olaru, deşi e clar că a copiat [Ziare.com]

Codruţ Olaru
Codruţ Olaru

Procurorul Codruţ Olaru ţine cu dinţii atât de teza de doctorat, cât şi de scaunul de cadru didactic, după ce jurnalista Emilia Şercan a demonstrat că fostul şef al DIICOT a plagiat.

Procesul a ajuns la Înalta Curte, după ce Olaru a câştigat la instanţa ierarhic inferioară, dar nu pe probe, ci pe chichiţe juridice din Codul administrativ. Adică Olaru n-a demonstrat că a scris dintr-o suflare teza de doctorat, ci arată, proverbial, că "hoţul neprins e negustor cinstit, potrivit Ziare.com.

Pe data de 29 octombrie 2021, Curtea de Apel Bucureşti a constatat, în esenţă, că nu pot exista mai multe plângeri de plagiat pe numele lui Codruţ Olaru şi că, dacă mai apare una, celelalte trebuie clasate.

Aşa că instanţa de fond i-a dat dreptate procurorului şi a respins capetele de cerere formulate de jurnalista Emilia Şercan şi de Asociaţia Liga Studenţilor Din Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi. Procesul a ajuns la Înalta Curte şi a primit termen pe data de 21 septembrie.

Că procurorul Codruţ Olaru a copiat la greu în lucrarea de doctorat ar fi trebuit să fie clar pentru toată lumea după ce pasajele din teza lui puse în oglindă cu lucrările de unde le-a luat relevă că respectivele rânduri sunt identice.

Articolul integral aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne