Cum să creăm o cultură office deosebită

Cultura de la birou este un aspect de multe ori neglijat la locul de muncă (William Thomas Cain / Getty Images)
Amanda DiSilvestro
30.03.2012

Conducerea unei afaceri este, fără îndoială, stresantă, aşa că majoritatea administratorilor de afaceri încercă să-şi păstreze responsabilităţile la un minim absolut.

Din acest motiv, crearea unei culturi de birou este adesea lăsată deoparte, etichetată drept lipsită de importanţă, şi ea încetează să mai existe. Între gestionarea finanţelor şi încercarea de a ţine pasul cu cele mai recente reţele sociale, crearea unui mediu de lucru distractiv şi confortabil pentru angajaţi se află de multe ori în partea de jos a listei de priorităţi.

Cu toate acestea, cultura de birou poate juca un rol imens în succesul sau eşecul unei companii, deoarece are legătură cu motivarea angajaţilor.

Dacă un angajat are zero legătură emoţională cu locul de muncă şi nu vine cu plăcere la serviciu în fiecare dimineaţă, există posibilitatea ca el să fie mai puţin productiv decât cei care sunt încântaţi de ceea ce fac.

Cu alte cuvinte, a primi tot ce e mai bun de la angajaţii dumneavoastră înseamnă a le oferi mai mult decât un salariu. Cultura de birou este ceva ce poate fi creat, şi este uşor de creat dacă vreţi să o faceţi cu adevărat. Dacă altceva nu vă motivează, atunci a avea un mediu de lucru pozitiv şi plin de viaţă va fi mult mai plăcut pentru toată lumea, inclusiv pentru directorul executiv.

Luaţi în considerare câteva modalităţi prin care puteţi crea o cultură de birou care va oferi angajaţilor dumneavoastră impulsul de a alerga spre birou (bine, poate nu chiar a alerga, dar măcar dorinţa de a ajunge la timp).

Organizaţi reuniuni frecvente

Este responsabilitatea directorului executiv de a fi un conducător, atunci când vine vorba de cultura de birou.

Organizarea de reuniuni frecvente este o modalitate foarte bună de a aduna pe toată lumea şi de a face angajaţii să vorbească despre companie. Dacă aveţi veşti bune de împărtăşit despre companie, atunci împărtăşiţi-le la reuniunea companiei. Angajaţilor le place să ştie ceea ce ştiu şi directorii generali şi să fie la curent cu tot ce se întâmplă.

De asemenea, îi puteţi pune pe toţi directorii dumneavoastră să ofere o scurtă prezentare a progreselor înregistrate de fiecare departament. Angajaţii se vor simţi bine faţă de restul personalului să ştie că au fost la înălţime şi se va crea un sentiment de muncă în echipă.

Păstraţi angajaţii antrenaţi în diverse activităţi

Menţinerea angajaţilor implicaţi va ajuta cu siguranţă la îmbunătăţirea productivităţii.

Cu toate acestea, implementarea acestei strategii poate fi uneori dificilă. Dacă gestionaţi o companie de hârtie (este vreunul dintre voi fan "The Office"?), atunci poate fi greu să treziţi încântarea oamenilor în legătură cu subiectul.

Puteţi încerca să creaţi un fel de concurs sau să oferiţi angajaţilor un bonus pentru a lucra cu plăcere. Dacă puteţi seta anumite obiective pentru angajaţi, angajamentul ar trebui să crească imediat.

Plănuiţi evenimente legate de companie

Poate fi greu uneori pentru muncitori să ajungă să se cunoască reciproc într-un cadru de birou, aşa că organizaţi evenimente legate de companie.

Aceste evenimente nu trebuie să fie scumpe, doar un loc unde toată lumea se poate întâlni şi unde se pot cunoaşte reciproc. Asiguraţi-vă că evenimentele au loc în afară biroului, pentru ca oamenii să se simtă mult mai relaxaţi.

Poate fi o idee bună şi să înfiinţaţi o ligă de fotbal pentru angajati sau să instalaţi jocuri în camera de pauză. Acest lucru va permite angajaţilor să se amestece unii cu alţii şi să înceapă să îşi facă prieteni.

Multumiţi angajaţilor dumneavoastră pentru munca lor

Angajaţii vor răspunde foarte bine la laude. Dacă lucrezi din greu şi nimeni nu observă, mulţi vor începe să o lase mai moale.

Până la urmă, ce rost are? Trebuie să vă amintiţi că cei mai mulţi dintre angajaţii dumneavoastră sunt acolo pentru salariu, şi dacă îl primesc indiferent de tipul de muncă pe care o fac, atunci va fi mult mai atrăgător să lucreze mai puţin. Asiguraţi-vă că oamenii ştiu că le apreciaţi munca, astfel încât să continue să muncească cu drag. Acest lucru le va oferi şi un sentiment de realizare.

Asistaţi şi creaţi reguli la locul de muncă

Cei mai multi cred că o cultură de birou înseamnă trezirea interesului angajaţilor, dar şi opusul este adevărat.

Unele companii sunt prea deschise şi trebuie să reducă din libertatea pe care o oferă angajaţilor lor. Dacă o companie nu are reguli şi, prin urmare, simte că a scăpat lucrurile de sub control, atunci cultura de birou nu va fi pozitivă.

În schimb, acest lucru îi va face pe angajaţi să nu le pese de companie, deoarece pare scapată de sub control. Asiguraţi-vă că aveţi un set de linii directoare stricte (dar rezonabile) şi respectaţi-le.

În final, a da putere angajaţilor are mult de a face cu mediul. Verificaţi istoricul fiecărei persoane şi angajaţi oameni buni şi de calitate, şi faceţi un efort şi plimbaţi-vă prin birou pentru a vedea cum se descurcă toată lumea.

Cu cât ştiu mai multe despre o companie şi despre angajaţii săi, cu atât mai motivaţi pot deveni pentru a se descurca bine pentru acea companie şi echipa ei. Odată ce veţi descoperi că aveţi o cultură office deosebită, compania dvs va fi mult mai bună, pozitivă şi, sperăm, cu mai mult succes.

Get Busy Media este un blog şi un centru de resurse care ajută întreprinderile mici şi antreprenorii să îşi construiască companii mai inteligente. Pentru mai multe informaţii despre cum să începeţi marketing-ul pentru mica dv. afacere, vă rugăm să vizitaţi www.getbusymedia.com sau conectaţi-vă cu noi pe Twitter, @GetBusyMedia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor