Cum să devii cea mai bună variantă a ta - Partea I

.
. (Epoch Times)

Ai ajuns să fii cea mai bună variantă a ta, indiferent de circumstanţa în care te afli? Fiind genul de persoană foarte dedicată drumului dezvoltării personale, mă străduiesc să caut ca în fiecare zi să fiu cea mai bună variantă a mea. Făcând acest lucru, am ajuns să adopt mai multe principii care mă ajută să mă menţin pe traiectorie.

Cel mai important

Priveşte în interior şi observă care este cel mai important lucru pentru tine, acum. Viaţa este prea scurtă ca să ţi-o petreci făcând ceva fără tragere de inimă.

Atunci când am luat decizia de a schimba rolul de angajat cu cel de antreprenor, am întâlnit diverse opinii care se opuneau direcţiei în care alesesem să mă îndrept. Ele veneau de la părinţi, prieteni, colegi dar şi de la alte persoane importante din viaţa mea.

Dacă ceea ce faci acum în viaţă nu reprezintă pasiunea ta, atunci nu ai nimic de pierdut. Au trecut mai mulţi ani până să ajung să iau această decizie. Mi-am descoperit pasiunea în liceu, însă nu credeam că s-ar putea transforma în ceva palpabil sau că voi putea ajunge să fiu plătit pentru astfel de servicii. Spre sfârşitul facultăţii chiar mă simţeam determinat să îngheţ anul şi să merg în direcţia în care consideram că sunt cu adevărat bun.

Numai că un profesor a rostit două cuvinte care m-au făcut să cred că domeniul care mă intriga şi pasiona putea fi fructificat chiar acolo unde studiam. Cele două cuvinte au fost: “ingineria minţii”. Am terminat facultatea, m-am angajat acolo unde credeam că este drumul pe care voiam să-l urmez, însă tot nu se îmbinau piesele aşa cum îmi doream. Astfel că într-o zi mi-am dat demisia fără să mai privesc înapoi.

Astăzi mă simt împlinit în timp ce-mi urmez pasiunea cu toate forţele şi acest lucru se poate observa în ceea ce scriu, în modul în care lucrez cu oamenii, în călătoriile prin sunet pe care le creez şi în cursurile pe care le ţin. Drumul nu se încheie aici, planul meu fiind să ajung la cât mai mulţi oameni şi abia aştept să transform asta în realitate.

În concluzie, care-i pasiunea ta? Care este ţelul tău?

Prioritizare şi concentrare

Ca valoare morală, apreciez în mod deosebit excelenţa şi cred că o componentă importantă a acestei valori este puterea de concentrare. Mă străduiesc ca în tot ceea ce fac să nu mă abat de la direcţia principală. Acest proces începe de la cel mai important lucru din viaţa mea, se împarte apoi în obiective mai mici, urmează ceea ce vreau să obţin pe termen mediu, apoi pe termen scurt până la ceea ce trebuie să fac în ziua curentă. Prima dată când îţi faci acest plan s-ar putea să dureze puţin mai mult, însă atunci când te trezeşti în fiecare dimineaţă şi-ţi reaminteşti care este scopul pentru care te-ai trezit, acest lucru este pur şi simplu un izvor nesecat care te motivează şi te umple de energie, indiferent cum ai dormit, ce ai visat sau cum te simţi.

De asemenea, cred în regula 80-20 care susţine că 20% din cauze conduc la 80% din efecte şi mă străduiesc să-mi îndrept atenţia asupra factorilor critici care trebuie rezolvaţi. Imediat ce i-am identificat, îmi îndrept resursele şi eforturile către rezolvarea acestora, cu prioritate. Restul factorilor îi rezolv fără să fiu 100% concentrat asupra lor sau deleg această sarcină altcuiva.

În concluzie, mă asigur că lucrurile cu care îmi petrec timpul vor avea cel mai mare impact în viaţa mea.

Partea plină a paharului

Poate că deja a devenit o obişnuinţă, însă este o componentă care-ţi aduce lumină atunci când eşti în beznă.

Poţi privi acest “pahar” din mai multe perspective. Dacă eşti pozitiv, vei vedea cum paharul este plin pe jumătate. Dacă eşti negativ, te vei întrista observând partea goală a paharului. Dacă eşti realist, vei vedea paharul ca fiind pur şi simplu un pahar. Când tragi linie la sfârşit de zi, rămâi cu situaţia aşa cum este, restul e doar perspectiva ta.

Să devii cea mai bună variantă a ta este un drum care implică mai multe planuri ale vieţii.

Printre surse: marcandangel.com, lifehack.org şi lifehacker.com

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură